Ezotéria

2009.12.20. 10:30

2010-es horoszkóp a Nap jegyében

A harcias és vitákat gerjesztő Mars-év hamarosan véget ér. A 2010 márciusában kezdődő asztrológiai új esztendő a Nap uralma alatt áll majd. A babiloni mintájú hellenisztikus időszámítás ugyanis nemcsak a hét napjait, hanem az éveket is egy-egy planéta uralma alá helyezte. A sorrendet az egyes bolygók keringési idejét figyelembe véve alakították ki, ennek megfelelően a Mars, a Nap, a Vénusz, a Merkúr a Hold, a Szaturnusz és a Jupiter követi egymást.

Herczeg Kata

2010 a Nap éve lesz.

Az emberiség már ősidők óta ösztönös tisztelettel figyelte a Napot, évezredekig istenként tisztelték, hiszen éltető és gyilkos sugarai meghatározták a földi létet. Érdemes odafigyelni a szavak szó szerinti értelmére – figyelmeztet Jankovics Marcell A Nap könyvében. – A görög kozmosz (világegyetem) szó szerint azt jelenti: rendezett egész. Az égi rendet a Föld lakóinak az égitestek mozgása jelzi, mindenekelőtt a Nap járása. „Isten elrendelte, hogy a Nap legyen a nagy kijelölő a napok, a szombatok és a hónapok és az év ünnepei, és a szombatévek, és a jó­bélévek, és az év minden évszaka számára…” – olvasható az esszénus Jubileumok könyvé­ben. Az égen tehát rend uralkodik. Néha azonban ez az égi rend meglepetésekkel is szolgál.

A homéroszi énekekben Apollón, a napisten halálos nyilakkal árasztotta el a bűnös emberiséget, pestist küldött sugaraival a Földre. Vagyis már a görögök is érezték és hitregéjükben kifejezésre is juttatták, hogy a járványoknak közük van a Naphoz. Ezt az orvos biológusok ma már tudományosan is alátámasztják: a napfolttevékenység jelentősen befolyásolja a járványok kialakulását. A járványok mindig egybeesnek a napfoltmaximumokkal. De nemcsak a járványok állnak szoros összefüggésben a Nappal, hanem a forradalmak és a háborúk is.

Az asztrológiában a Nap a vitalitás, az élet, az energia, az öntudat, a teremtő eszme, a tiszta gondolat, az egyéniség jelölője. Amikor elemezni kezdünk egy horoszkópot, akkor először mindig a Nap helyzetére kell figyelni, hiszen a napjegy mutatja a legfontosabb tulajdonságokat, élettani adottságokat, s ha a konkrét életterületeket vesszük, akkor is lé­nyeges, hogy a Nap hatása miben fog megnyilvánulni. A napjegyét egyébként ma már a laikusok isi tudják, és figyelemmel is kísérik a bulvársajtóban, esetleg a komolyabb helyeken megjelenő horoszkópokat.
Mivel a Nap az Oroszlán uralkodó bolygója, a 2010-es esztendő sok tekintetben Oroszlán-jellegű lesz, vagyis erősödik az öntudat, de a költekezési kedv is. Sokakban felébred az Oroszlánokra jellemző uralkodási vágy, ami „tűzesőt” eredményezhet. A Nap tüzét nehéz kordában tartani, de feltétlenül szükséges, mert nemcsak áldást hozhat, hanem perzselhet, égethet is.

Ide kattintva megtudhatod, mi vár rád 2010-ben >>>

A babiloni mintájú hellenisztikus időszámítás ugyanis nemcsak a hét napjait, hanem az éveket is egy-egy planéta uralma alá helyezte. A sorrendet az egyes bolygók keringési idejét figyelembe véve alakították ki, ennek megfelelően a Mars, a Nap, a Vénusz, a Merkúr a Hold, a Szaturnusz és a Jupiter követi egymást. Herczeg Kata -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva