Ezotéria

2009.12.10. 12:00

Deeksha – Istentől érkező áldás

Egyik ismerősöm mesélt először a deeksháról. Azt mondta, soha nem tapasztalt élményben volt része. Addig is érezte, hogy új utakat kell keresnie, de amikor találkozott azzal a bizonyos emberrel, az élete megváltozott.

Szerémi Bora

Az ismerősöm előtte is hallott már indiai papokról, és az Indiából származó mozgalomról, melynek célja, hogy az emberiséget megnyissa egy kozmikus, Istentől érkező, áldott energia iránt. És amikor először találkozott azzal a férfival, akitől a deeksha energiát kapta, megértett valamit.
– Sose tudtam elképzelni, mit tudott Jézus, hogy tömegek dobták el a munkájukat, hazájukat, szeretteiket, hogy követhessék. De amikor a deeksha adó rám nézett, olyan tiszta és végtelen szeretet áradt a szeméből, hogy biztos voltam benne, csak egy szavába kerülne, és bárhová követném. Akkor értettem meg a Biblia sorait is. Ha ez a „földi halandó” ilyen hatással volt rám pusztán a belőle áradó szeretet által, mit tudhatott Jézus?

De mi az a deeksha?

A deeksha (ejtsd: diksa) szanszkrit szó, jelentése áldás. Áldás az isteni energia átadásával, azért, hogy általa a megvilágosodás és az abszolút harmónia jöhessen létre. A deeksha állítólag neuro-biológiai változást idéz elő az agyban, aminek hatására felszabadulnak az érzékek az elme korlátozó, gátló, rendszerező, értelmező behatása alól. Amikor az érzékek felszabadulnak, és az ember képes lesz az Univerzum tiszta energiáját teljességében érzékelni, nem várt örömérzés és végtelen nyugalom szállja meg.
A Deeksha mozgalom azért jött létre, hogy végre felébressze az emberben az Istent. 1966-ban, Indiában Sri Bhagavan és Sri Amma indították azzal a céllal, ”hogy az emberiség végre felszabaduljon, felismerje Istent és igazi emberi lénnyé válhasson. A mozgalomhoz a világ minden tájáról csatlakoznak emberek, mára több mint tizenöt millió követőjük van.

Egy újabb, modern vallás?

A deeksha nem vallás, nem spirituális út és nem is hitrendszer. Sri Amma és Bhagavan rendszeresen hangoztatják, hogy ők se nem guruk, se nem mesterek, se nem istenek, egyszerűen csak teszik a dolgukat, vagyis eleget tesznek isteni küldetésüknek, hogy az emberiség a felébredettség állapotába kerülhessen. A mozgalomban résztvevő emberek különböző nemzetiségűek, vallásúak és spirituális beállítottságúak. Senki vallását nem akarják megváltoztatni, senkit nem akarnak megtéríteni. A zsidó, katolikus, muzulmán vagy ateista ember épp úgy lehet a deeksha követője, mint bárki más.
Ami mégis közös ezekben az emberekben, az, hogy a deeksha segítségével saját, személyes tapasztalatot szereznek. Ezek a megtapasztalások néha olyan meghatározóak, hogy az emberekben felébred a mély belső késztetés, elhivatottság arra, hogy ezt az élményt másokkal is megosszák.

Hogyan adják át a deekshát?

A deeksha adó egy olyan ember (bárkiből lehet deeksha adó), aki hónapokon át tanulta ezt a mesterséget Indiában egy speciális kolostorban. Meditálással, megfelelő étrenddel és spirituális gyakorlatokkal készült fel arra, hogy aztán megkapja azokat az energiákat, amelyek segítségével képes az univerzumból érkező deekshát közvetíteni.
Deeksha adó Magyarországon is van, nem is egy, felkereshető. A deekshát általa kapod meg, méghozzá úgy, hogy a deeksha adó kezeit a fejedre, vagyis a korona csakrádra helyezi. A művelet általában nem tart tovább egy percnél, de közben fantasztikus élményben van részed. Ez az élmény mindenkinél más, van, akinél erőteljes, van, akinél nyugalmas, de olyan is van, hogy csak néhány nap múlva érkezik a hatás. Lehetséges, hogy bizsergő érzést tapasztalsz a fejedben, vagy érzékeled az energiát ahogyan átáramlik a testeden. Akármit is tapasztalsz, a felébredés folyamata elindult benned.

Miért csak most jelent meg a deeksha?

Az emberiség mostanában hatalmas evolúciós átalakuláson megy keresztül. Rossz úton halad, szenved. Egyre több az éhező, egyre több a háború, a környezetünk veszélyben van az élveteg kapzsiság és a hatalomért folyó harc okán. Itt az idő, hogy az emberiség fejlődése új irányt vegyen, és megkezdődjék az átalakulás aranykora.
De ehhez nem szükséges, hogy minden ember deekshát vegyen. Elég, ha csupán a népesség egy ezreléke megtapasztalja az áldást, és ezzel a tudatosság útjára lépjen. Általuk aztán terjedni kezd ez az állapot, és felébreszti a többieket is.

Hová menjek, ha deeksha energiát szeretnék?

Magyarországon már több helyen is találhatsz deeksha programot. De figyelmedbe ajánlom a Monász Felnőttoktatási Intézmény programjait, ahol nem csak az energiát veheted magadhoz, hanem a deekshával kapcsolatos előadásokon is részt vehetsz. www.monasz.hu.

Beszámolók a deeksha megtapasztalása után:

K. Juli, 21 éves tanuló:
– Már amikor a terembe léptem, fura nyugalom szállt meg. Úgy éreztem, jó helyen vagyok, itt kell lennem. Amikor a deeksha adó a fejemre tette a kezét, meginogott a lábam, éreztem, hogy egy picit dülöngélek. Kellemes bizsergést éreztem először csak a fejemben, aztán az egész testemben. Utána friss lettem, és olyan jókedvű, hogy egész nap csak nevetgéltem, otthon nem is értették, mi történt velem. Ez a jókedv, még ha csillapodott is, velem maradt.

S. László, 37 éves mérnök:
– Műszaki értelmiségi lévén soha nem hittem az abrakadabrákban. De két évvel ezelőtt, amikor a feleségem meghalt egy autóbalesetben, valami arra késztetett, hogy megismerkedjek a spirituális dolgokkal. A deeksháról egy szórólapon olvastam, gondoltam, kipróbálom. Az igazi élmény csak napok múlva érkezett, amikor rájöttem, hogy nem a szakmám az igazi utam. Az a dolgom, hogy embereken segítsek. Elhatároztam, hogy elmegyek Indiába, és elvégzem a tanfolyamot, hogy én is deeksha adó lehessek.

Z. Matild, 43 éves családanya:
– Amikor a negyvenet betöltöttem, kétségbe estem. Úgy éreztem, elmúlt a fiatalságom, és nem maradt semmim. A gyerekeim már nagyok, alig vannak otthon, a férjem folyton dolgozik. Nekem pedagógus a szakmám, de olyan sok évet kihagytam, hogy már esélyem sincs visszamenni. Csupa szorongás, félelem és bánat volt minden napom. Amióta deekshát kaptam, minden megváltozott. Érzem, hogy helyem van a világban, hogy minden úgy van jól, ahogy van, és igen is van dolgom. Azt a bázist kell fenntartanom a családom számára, ami a biztonságot, a szeretet jelenti számukra, hiszen e nélkül nem lehetnének azok, amik. Négy gyerekem van, és most már tudom, hogy hatalmas szükségük van rám, még ha lassan felnőttek is lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva