Ezotéria

2010.01.13. 11:29

Csak Butler meg ne tudja

…Amikor A csúf igazságban Abby (Katherine Heigl) lelkesedve, nyilvánvalóvá tett érdeklődéssel, leplezetlen rajongással telefonon csevegni kezd a kiszemelt, nem rég megismert pasival, a vele szemben ülő, csábítási trükkökben verhetetlen Mike (Gerard Butler) csak a fejét csóválja…

BAMA

„Ha azt teszed, amit mondok, meg lesz a pasi”. Ígéri Mike a hitetlenkedő Abbynek. S láss csodát. Kiderül, a férfi módszerei, trükkjei, játszmái a nő megdöbbenésére tényleg működnek a gyakorlatban: Legyél kicsit nemtörődöm, néha akár cseppet bunkó; az üzeneteire ne írj vissza mindig, de ha mégis, semmiképp se hamar; olykor, csak úgy félvállról, beszélj neki valami más pasiról, akit érdekelsz; legyél szűkszavú, ne áruld el az érzéseidet; és te ne hívd! Kész fegyverarzenál a céltudatos bevetéshez.

Mégis, az ilyesfajta ravaszkodás nekem valahogy mindig olyan sikamlósnak hatott. Nem is nagyon éltem vele. De lehet épp ez volt a baj? Talán egész máshogyan, talán sikeresebben alakult volna egy-két kapcsolatom, ha bevetek némi taktikát?



Amikor annak idején, a nagyanyám először meglátta a leendő nagyapámat átfutott a testét az a bizonyos, sokat emlegetett áramütésszerű érzés, így meséli. „Jányom, minek jön velünk ez a fiú?”-kérdezte rosszallóan dédnagyapám. Nem értette. Nem tetszett neki. De nagyapám mégis kísérte a nemrég megismert nőt egészen az állomásig. /Ott aztán csókot kért. Nem kapott. / S miközben nagyanyám felszállt a vonatra, nagyapám a mellette álló barátja fülébe súgta: „Na, ő lesz az”. Vajon ennyi volt? S innentől minden ment simán a maga útján? Vagy nagyanyám is bevetett egy-két jó öreg taktikát? Sose kérdeztem, pedig lehet, kellett volna…

A pasik szeretik azt mondogatni, hogy szeretik az őszinte nőket, miközben ezerrel játsszák a maguk kis játszmáit. S sajnos e trükkök általában működnek is.

De akárhogy is van, sose értettem, ha szeretek valakit, miért ne válaszolhatnék neki hamarosan, ha üzen nekem? Miért ne hívhatnám fel ha kedvem van, hogy halljam a hangját? És ha szeretnék vele lenni, miért kellene az ellenkezőjét mutatnom neki?

Lehet, hogy az egész nem őszinteség és zord komolyság, hanem csupán fortély kérdése lenne? Amolyan hamiskás, megbocsátható, csalfa trükk?
Végül is, tanítottak minket arra is, „legyetek szelídek, mint a galambok, és ravaszak, mint a kígyó… Talán kell, hogy nekünk nőknek is legyen egy ilyen játékos énünk?

…A párom külföldön van. Péntek reggel írt nekem. Örültem az üzenetének. Még aznap délelőtt válaszoltam neki. ..Csak Butler meg ne tudja.

Boldog párkapcsolatot kívánok Nektek:
Adela

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva