Ezotéria

2010.01.09. 11:20

Nicholas Cage: A munkamániás képregénygyűjtő

Az akciófilmek keresett sztárja, az Oscar-díjas amerikai színész, Nicolas Cage 1964. január 7-én született, a Bak jegyében.

BAMA

Sokan irigylik Amerikában többtucatnyi régi kocsiból álló autókollekciójáért, ő mégis inkább a képregénygyűjteményére büszke. Rendszeresen jár árverésekre, és boldog, ha megkaparint egy-egy hiányzó részt. Külön épületben tárolja kincseit, katalogizálva, akár egy könyvtárban vagy múzeumban. Művésznevét is kedvenc képregényfigurájától, Luke Cage-től kölcsönözte.

Iskola helyett filmezés

Eredeti neve ugyanis Nicolas Kim Coppola, nagybátyja a híres rendező, Francis Ford Coppola, így már a gyerekkorát is a film világában töltötte. Nem sokat bajlódott a tanulással, az iskolát nem szerette, mert a társai kiközösítették a Bakokra jellemző zárkózottsága miatt. Nehéz elképzelni, hogy az akciófilmek rettenthetetlen hőse félszeg, bátortalan kamasz volt. Beiratkozott ugyan a San Franciscó-i színiiskolába, de egy év után abbahagyta, és tizenhat évesen már filmezett.

Mint oly sokan a mai sztárok közül, ő is tévésorozatokkal kezdte még Coppola néven, de amikor megkapta első jelentősebb filmszerepét, eldöntötte, hogy nevet változtat, mivel nem akarta, hogy családi kapcsolatai miatt jusson szereplési lehetőséghez. Próbára akarta tenni magát, hogy mire jut a saját erejéből. Ma már megállapítható: sokra vitte. Ehhez persze kellett a szívóssága, kitartása, hogy lépésről lépésre előbbre jusson. Na és nagyfokú munkaszeretete, hiszen rengeteget dolgozott.
Harmincéves korára ismert, kedvelt, keresett és jól megfizetett filmszínész lett. Addigra már szinte valamennyi műfajba belekóstolt, és válogathatott a felkínált szerepek közül. Azt a luxust is megengedhette magának, hogy szinte ingyen szerepet vállaljon egy kis költségvetésű filmben. Ez volt a Las Vegas, végállomás, amiért Oscar-díjjal jutalmazták. Sok színész számára ez a csúcs, nála a megújulás kezdete volt. Ekkortól jöttek ugyanis az akciófilmek, amelyekben szintén kiváló teljesítményt nyújtott. Nevét megismerte az egész világ.

Híres szerelmek, sikertelen kapcsolatok

Munkamániás ember lévén, kevés ideje jutott a magánéletre, s ezt bizony minden kapcsolata megsínylette. Első nagy szerelme Kristina Fulton modell volt, akitől egy fia született, de a gyerek sem tudta együtt tartani a szülőket. A szép modellt egy szép színésznő követte, Patricia Arquette, akivel hat évig tartott a kapcsolata. Mindaddig, amíg nem voltak házasok és nem éltek egy fedél alatt, remekül megvoltak, ám amint hivatalosan is összekötötték az életüket és összeköltöztek, a viszonyuk megromlott. Rossz nyelvek szerint férje fukarságát Arquette még elnézte volna, ám az már sok volt neki, hogy a hobbijára, a régi kocsikra költi a vagyonát. Második felesége, Lisa Mari Presley viszont az új hóbortját, a régi házak vásárlását nem nézte jó szemmel. Két évig bírták együtt.

Alkohol - mindent begyógyít?

Szerelmi csalódása után Cage az alkoholtól várt vigaszt. Egyre többet ivott, ám egy véletlen találkozás megállította a lejtőn. Öt éve megismerkedett a nála tizenöt évvel fiatalabb, koreai származású Alice Kimmel, aki visszaadta az életkedvét. Amikor megtudta, hogy kedvese gyermeket vár, feleségül vette és lemondott az alkoholról. Megfogadta, hogy jó apja lesz második fiának, s így talán megnyugtathatja a lelkiismeretét, amiért az elsőt elhanyagolta.
A munkatempóját viszont nem csökkentette, s a gázsiból újabb kastélyt vásárolt. Pedig most igazán spórolnia kellene, mert az adóhatóság tetemes bírságot szabott ki rá adóeltitkolás miatt, ráadásul a befektetései elúsztak, amiért beperelte a pénzügyi tanácsadóját. Azért attól még nem kell félni, hogy éhen hal a családja.

„A negatív energiából gyúrtam magamnak pozitív energiát!”

A színész tavaly megvásárolt egy ódon házat New Orleansban. Három és fél millió dollárt fizetett a város francia negyedében álló épületért, de nem merte birtokba venni. A csaknem kétszáz éves kúria ugyanis a leghíresebb kísértetház Amerikában. „Több parapszichológus is megkeresett, hogy szeretne a helyszínen a kísértettörténetek végére járni, de nem engedtem. A kísértetek iránti tisztelet miatt. Én ugyanis hiszek a létezésükben.”

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva