Ezotéria

2010.02.15. 18:20

Kombucha, a halhatatlanság itala

A kombuchateát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása.

BAMA

A kombuchagomba-teában a szervezet mÛködését segítÕ sejtek milliói él-nek, amelyek elÕször a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják.

A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetÕen csökkenti a ráncok képzÕdését, segít megÕrizni a fiatalságot. MegelÕzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és azbesztszennyezés jelentÕs, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immunisak voltak a rákmegbetegedésre, ugyanakkor a környéken országo-san a legrosszabb a rákstatisztika.

 

 

Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos eseteket regisztrálni, a talált néhány emberrÕl kiderült, hogy máshonnan költöztek oda. Ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek az ún. “tea kvass”-t, vagyis a kombucha teát. 

 

További gyógyhatások


- A tea gyógyítja az ízületi gyulladást
- enyhíti az izomfájdalmakat
- stabilizálja a vérnyomást
- állandó jó közérzetet és alvást biztosít
- oldja a stresszt
- orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat
- tisztítja a vért
- erősíti a vesét
- oldja az epe- és vesekövet
- csökkenti a koleszterin-szintet
- rugalmassá teszi a vénákat, artériákat
- segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásá-ban
- segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így például az allergián
- enyhíti a menopauza tüneteit
- megakadályozza a kopaszodást
- elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását
- visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.

A tea fogyasztásánál figyelni kell arra, hogy fokozatosan növeljük az adagot, mert a hirtelen elfogyasztott nagyobb mennyiség például hasmenést okozhat. Napi hat evőkanállal kezdjük. a kombuchával végzett kúra kezde-tén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha sok vizet iszunk. Így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. Csupán az első néhány napon kell óvatosabbnak lenni, de amint a szervezet megszokta, akár literszám is fogyasztható. Ha nem konkrét megbetegedésre fogyasztjuk, 2-3 dl-t ihatunk naponta: egy deciliter reggeli elÕtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elÕsegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható.

Ha konkrét betegséget akarunk kezelni, napi 3x1 dl-t ajánlunk és a javasolt idÕszak 3-6 hónap. 1 hónap szünetet követÕen újra kezdhetjük a kúrát.

A bőrön lévő kiütésekre külsÕleg is használják a teát. Gyógyítja a ke-léseket, hólyagos fertőzéseket. Égési sebekre, felégésekre, nagyfokú fáradtságra, kínzó fájdalmak enyhítésére javasoljuk a pakolást, borogatást. FrissítÕ fürdőbe (max. 35 fokos vízbe) 2-3 l teát kell önteni. Javasolt fürdési idő 30-35 perc. Nyitott sebbe a tea ne kerüljön!

Foto: wikipedia

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva