Ezotéria

2010.03.11. 12:02

Babonás sztárok

Van, aki bevallja, mások inkább eltitkolják, hogy különféle praktikákkal próbálják magukhoz édesgetni a szerencsét. Sokan úgy tartják: ha beszélnek a szerencsevonzó kabalájukról, akkor az elveszti a varázserejét. A sztárok közül néhányan azonban feltárták titkukat:

BAMA

Geoffrey Rush

Az Oscar-díjas színész kabalája a népszerű rajzfilmfigura, Daffy kacsa. Amikor 1997-ben a Ragyogj! című filmért a legjobb férfi főszereplő díját elnyerte, akkor is ott lapult öltönye zsebében egy Daffy-figura, azóta pedig babonából minden díjátadóra magával viszi a plüssállatot, amely már többször szerencsét hozott neki.

Tiger Woods

A világ legjobban kereső sportolója sokáig tagadta, hogy babonás lenne, de aztán egy gyönge pillanatában bevallotta, hogy akkor van a legjobb formában a golfpályán, ha vörös színt visel, éppen ezért ma már egyetlen versenyen sem fordulhat elő, hogy legalább egyik ruhadarabja ne lenne vörös.


Cameron Diaz

Kevesen gondolnák a mindig mosolygós szőke sztárról, hogy Hollywood egyik legbabonásabb színésznője, pedig szinte őrületbe kergeti a környezetét azzal, hogy szinte mániásan mindent lekopog. Diaz retteg attól, hogy elhamarkodottan örül bárminek, ezért aztán állandóan kopogtat, természetesen szigorúan csak fán. Nem ez az egyetlen babonája, hiszen kivételesen tökéletes alakjának titka egy nyaklánc, amit régen kapott egyik barátjától, és hite szerint ez megőrzi a szépségét.

Christian Bale

Az Egyesült Államok második legelterjedtebb babonája az, hogy létra alatt átmenni különösen veszélyes, mert azzal kivívhatjuk az égiek haragját. A jóképű színész azonban mit sem törődik ezzel, hiszen minden kínálkozó lehetőséget megragad, hogy átbújjon egy-egy létra alatt, szerinte ugyanis neki épp ettől van szerencsés napja.

Missy Elliott

A többszörös Grammy-díjas rapper nemcsak a vagányságáról híres, hanem arról is, hogy hihetetlenül babonás. Nem egyszer okozott kellemetlen pillanatot a menedzsereinek azzal, hogy valami „baljós” jelet tapasztalt, és nem volt hajlandó forgatni. Előfordult, hogy lemondta a tévészereplését, méghozzá azért, mert fekete macska ment át előtte.

Patrick Dempsey

Különös babonája van a behízelgő modorú, vonzó színésznek, hiszen szerencséjét egy öreg, piros sportcipőnek tulajdonítja. Dempsey éppen ezért mindenhová magával viszi a lábbelit, sőt babonás ragaszkodását átplántálta az ügynökére is, aki most már minden forgatás előtt felhívja a színészt, hogy figyelmeztesse, a piros cipő otthon ne maradjon.

Kapcsolódó anyagok:

  • Babonás vagy racionális vagy? Teszteld!
  • Mágikus kardok
  • Jóslat egy halvány kis szerelemről
  • Jóslat vagy halandzsa?

  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
    A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
    A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva