Ezotéria

2010.03.02. 23:23

Edgar Cayce: az Akasa-krónikából gyógyító látnok

Az alvó látnokként ismert Edgar Cayce alighanem a szellemgyógyítás leghíresebb alakja, akiről ellenlábasai a mai napig nem hiszik el, hogy csalás, és mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgozott.

Ordódy Eszter

Edgar Cayce 1877. január 3-án, Hopkinsville-ben (Kentucky, USA) látta meg a napvilágot. Szegény, ám annál erősebb hitű családban nevelkedett, így első és állandó olvasmányai közé tartozott a Biblia. A kis Edgar nem igazán találta a helyét az iskolában, és a jegyei sem voltak kiemelkedően jók, azonban paranormális képességei már megmutatkoztak. A legendák szerint az ifjú látnok úgy tanult, hogy az adott tantárgyhoz kapcsolódó könyvet éjjel a párnája alá tette, és elaludt rajta...

Jövendölések és a szabad akarat

Első igazlátó élményét még gyermekként, egy erdei tisztáson élte át, ahol könyvet olvasott. Ettől kezdve folyamatosan jöttek az üzenetek, amelyek - noha szinte 100%-os igazságtartalommal bírtak -, kétségekbe kergették az ifjú látót, aki vallásossága miatt olykor nem volt benne biztos, hogy munkájával a jó oldalt szolgálja. Sokszor látott szellemlényeket, közöttük elhunyt rokonait, ám a kisfiú tisztánlátását a családtagjai nem hitték, és nem fogadták el, csupán élénk gyermeki fantáziálásnak vélték.

Később, a fiatal látnok egyik napról a másikra elkezdte elveszíteni a hangját, és az orvosok nem találtak magyarázatot az ismeretlen betegségre. Mivel szervi okot nem tártak fel, tétlenül nézték páciensük egészség-romlását. Cayce ekkor egy barátja segítségével hipnotikus álomba merült, majd a fentről kapott információ segítségével meggyógyította magát.

Cayce, látomásai ellenére sosem magasztalta csodálatos képességét, hanem épp ellenkezőleg: mindig az Isten igéjét hirdette, és mélyen hitt abban, hogy a próféciák nincsenek kőbe vésve. Minden hozzáfordulónak azt tanította, hogy a hit csodákra képes, és ha Istenhez fordulnak segítségért, bármilyen jövendölést - legyen az halál vagy tragikus fordulat az életükben -, a visszájára fordíthatnak.

Speciális álom-állapotban látta a jövőt, ilyenkor egy gyorsírást ismerő titkárnő (s később a felesége) ült mellette, ők jegyzetelték le a hallottakat, hiszen a látó ilyenkor időszakosan elveszítette nappali tudatát. Olyannyira, hogy ébredése után semmire sem emlékezett az átélt és elhangzott élményekből. "Tudatos álmodásait" eleinte csak napi 1-1 alkalommal használta, ám ahogy szükségét érezte, egyre gyakrabban merült el ebben az állapotban, amely jelentősen legyengítette szervezetét.


A legfontosabb próféciák - csoportok szerint

- Az emberiség eredete
- Reinkarnáció
- Asztrológia
- Univerzális törvények
- Jézus titkos élete
- Szabad akarat
- Test, szellem, lélek
- Meditáció
- ESP
- Atlantis
- Egyiptom - Atlantisz fényszögében
- New Age
- Orvosi kezelések, gyógykúrák
- Diéták
- Álomfejtés

Gyógyítás - transzban

Az emberek özönlöttek hozzá, ő pedig mindenkit meg tudott gyógyítani. Képességére senki sem talált magyarázatot, hiszen tanulmányait még az elemi iskolában abbahagyta, és sosem forgatott orvosi könyveket, nem tanult nyelveket. Ennek ellenére transzban folyékonyan beszélt latinul, pontosan használta az egyes szervek és a velük kapcsolatos betegségek latin neveit, és mindig a megfelelő gyógyszert ajánlotta pácienseinek. Tudása kimeríthetetlen volt: diagnosztizált és gyógyított, nem törődve azzal, hogy olykor még legnagyobb ellenségei, és titkának kifürkészésére vágyó ellenlábasai is hozzá fordultak segítségért. Terápiái pedig működtek. (Olyannyira, hogy a mai napig léteznek olyan gyógymódok, amelyeket Cayce-terápiaként különféle gyógycentrumokban és kórházakban használnak.)

Máskor különféle idegen nyelveken beszélt, és próféciákat közölt hallgatóival, amelyek tele voltak bibliai utalásokkal. Utóbbira akár magyarázat lehetne mély vallásossága, de akkor is ott marad a kérdés: honnan jönnek a jóslatok és a gyógyítás tudománya? A választ senki sem tudta. A híre pedig messzire szállt: korának legnagyobb gyógyítójának tartották, aki képes arra, hogy legyőzzön bármilyen halálos kórt és visszaadja a gyógyíthatatlannak titulált betegek egészségét. Eleinte fizikai kontaktusra volt szüksége ahhoz, hogy segítsen páciensein, de később odáig fejlesztette "erejét", hogy a világon bárkit képes volt meggyógyítani - pusztán az illető telefonszáma és lakhelye segítségével.

Cayce központja

Cayce - hogy ellenőrizze munkája sikerességét -, felállíttatott egy ARE (Szövetség a Kutatásért és a Felvilágosodásért) nevű központot. Az általa kezelt betegeket ide irányította, hogy itt teszteljék őket a kúrák ideje alatt. Az eredmény a látnokot igazolta: a betegek több, mint 90%-a ugyanis a megfelelő kezelést kapta, amely gyógyulást hozott problémájára.
A szervezetnél, amelyet később a látnok gyermekei vittek tovább, a mai napig megtalálhatók a híres látnok próféciái (kb. 2500 jóslat - Reading néven) kategóriákra bontva, valamint a hozzájuk kapcsolódó kutatások, vizsgálatok, laboreredmények, újságcikkek és a páciensek személyes beszámolói. Ily módon lépésről lépésre ellenőrizhető minden Cayce-kezelés. (Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy Virginia Beach-en 2006-ban megépült az első Cayce Kórház...)

 

Az Akasa krónikák titkai

 

Cayce éber állapotában nehezen tudta megemészteni azokat a próféciákat, amelyeket maga mondott. Mélyen vallásos ember lévén nem tudott mit kezdeni például az Akasa-krónikával amelyeket ő maga emlegetett a leggyakrabban. (Erről azt tartják, asztrális síkon létezik, és minden ember élettörténetét tartalmazza. )
Saját képességéről úgy vélte, hogy az onnan származó információkat az univerzális elmének nevezett entitástól kapja.
Az alvó látnok - talán épp a rengeteg "csatornán érkezett energiaátvitel" illetve a szervezetét legyengítő transzállapotok következtében, viszonylag fiatalon, agyvérzés következtében, 1945. január 3-án halt meg.

Forrás: Edgar Cayce Center >>>

 

Kapcsolódó anyagok

  • Látnok vagy!

  • Jóslat vagy halandzsa?

  • Tarot kártya

  • Jósoljunk kávézaccból!

  • A jövő perspektívái
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
    A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
    A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva