Ezotéria

2010.04.23. 10:08

Keresztneved titkot rejt!

Hihetetlennek tűnik első hallásra, hogy a keresztnév árulkodik viselője jelleméről, múltjáról, életéről. Pedig a névelemző ezt állítja. Ilyenkor nincs mit tenni, mint kipróbálni a dolgot: elmenni egy névelemzőhöz.

Tóth Tímea

Az irodában apró uszkár fogad, megfontolt, tipegő lépésekkel közelít. A 16 éves Mendi az első simogatás után a többit szabályosan kiköveteli magának.
– Már szinte teljesen süket és mindkét szemére vak, a fény és az árnyék változását látja csupán, meg azt, ha valami nagy tárgy van előtte. Kedvenc csemegéjét, a zöldpaprikát azonban bármikor kiszimatolja – mondja a házigazda, Szatmári Nóra asztrológus, feng shui szakértő és névelemző.
Közöttünk kis asztal, rajta számokkal teli tábla. Nóra semmit sem tud rólam, csak a nevemet. Elgondolkodik egy percre, majd elkezdi bekarikázni a nevemet alkotó betűkhöz tartozó számokat, és beszélni kezd. Rólam. Nagyjából a harmadik mondat után azon veszem észre magam, hogy feszengek, keresem a kandi-kamerát vagy azt a rejtett valakit, aki súg neki. Mert stimmel, amit mond. Minden. Hogy milyen volt a múltam, miért vagyok olyan, amilyen, mi az, amire képes leszek, és mi az, amiről legfeljebb csak álmodhatok. Mindezt a nevemből. Hihetetlen és picit félelmetes a dolog, de természetesen a kíváncsiságom mindent legyőz.


Jóslásról szó sincs

A névelemző nem jövendöl, nem ígér nagy utazást, sok pénzt. Egyszerűen arra mutat rá, mi az oka mindannak, ami egy emberrel élete során történik többek között spirituális, mentális és pénzügyi téren.
– A neved betűit jelentő számok közül hiányzik az, amelyik az anyagi javak halmozását jelenti. Azt mutatják a számok, hogy minden fillérért keményen megdolgozol, valamennyire takarékoskodsz is, de arra nem vagy hajlandó, hogy minderről lemondj csak azért, hogy a bankszámlád hizlald – néz rám Nóra, én pedig elkerekedett szemmel, egyetértően bólogatok. Ha így folytatom, nem is lesz nagy vagyonom!, válaszolom, mire vidám szemhunyorítással rám néz, és így szól: – Az biztos. Egészen egyszerűen képtelen, sőt alkalmatlan vagy arra, hogy zsugori légy, ha van egy kis pluszpénzed, megleped szeretteidet valami szép vagy hasznos dologgal! – jelenti ki, mire rögtön felmerül bennem az, mi lenne, ha olyan nevet választanék, amely tartalmazza a pénzhalmozásra utaló számot. Nóra erre is választ ad.

Segíthet a névváltoztatás?

– Egy ilyen változtatás nemcsak a személyi igazolványban lévő nevet változtatja meg, de viselőjét is. Tapasztalataim szerint, ha például felvennél egy olyan keresztnevet, amely ráerősít az anyagi oldalra, körülbelül két év múlva már érezhető lenne a hatása. Nem lennél még akkor sem fösvény, de sokkal jobban a fogadhoz vernéd a garast. De nem biztos, hogy ettől sokkal jobban éreznéd magad, hiszen szinte eltűnhet belőled a gondoskodási hajlam, de hamar vagyonos lennél.
De mi a helyzet a most születendő gyermekekkel? Mennyiben befolyásolják leendő nevüket a jövőt mutató számok?
– Sok kismama jön hozzám, hogy megtudja, jó nevet talált-e gyermekének. Azt tartom szerencsésnek, ha már a kiválasztott névvel vagy nevekkel érkeznek, hogy azt, azokat vizsgáljam meg. És ha úgy látom, nem szerencsés a választás, nem javaslok másik keresztnevet, legfeljebb abban segítek, mely betűk befolyásolják pozitívan a kicsi életét.

Ezotéria mesterfokon

– Fiatal koromban anyukám foglalkozott számmisztikával, kártyavetéssel, nekem nem ez volt az életcélom. De észrevettem, van hozzá érzékem. 1990 körül anyu egyik, Kanadában élő barátnője küldött nekünk több, feng shui-val foglalkozó könyvet, azokat nagyon sokat forgattam. 1999-ben egyik barátnőm Amerikába ment férjhez, vendégségbe hívott néhány hónapra. Úgy döntöttem, ha már ott vagyok, beiratkozom egy négy hónapos egyetemi kurzusra. Elkeveredtem a Kuala Lumpur-i egyetem oldalára, és megéreztem: ráleltem az utamra. Lillian Too feng shui-t oktatott mesterfokon, valamint kínai asztrológia alapokról tartott előadásokat. Kis késéssel utaztam hát Amerikába addigra már igencsak megsértődött barátnőmhöz. Az ottani egyetem oktatási központjának üzenőfalán a kínai asztrológia Bíborcsillag képzésére toboroztak tagokat. Hála Kuala Lumpur-i tanulmányaimnak, a kínai mester elfogadott tanítványának, így négy hónapon át tőle leshettem el az asztrológia titkait. Hazatértem után tovább képeztem magam, és egymás után jöttek az emberek, először anyukám és barátom ismerősei, hogy nézzem meg horoszkópjukat, elemezzem nevüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva