Ezotéria

2010.05.16. 13:00

Képzeld el, hogy...

Nem csak a művészek, hanem mindannyian alkotók vagyunk, még ha ennek nem is vagyunk tudatában. Tudatosan vagy ösztönösen alakítjuk életkörülményeinket, életünk eseményeit, kapcsolatainkat és ügyeinket. Ezt azért tudjuk megtenni, mert rendelkezünk egy bizonyos szubsztanciával, amelyet energiának nevezünk.

astronet.hu

Az energia képes bármilyen kívánt formában megjelenni. Einstein szerint az anyag energiává, az energia pedig anyaggá alakítható át, mivel az anyag is csak az energia egyik megjelenési formája. A teremtő képzelet révén a gondolati energiát anyaggá, valós események sorává alakíthatjuk, hiszen a bennünk születő gondolatok és képek maguk is a "valóságteremtő energia" részei.

Az élet határtalan bősége csak arra vár, hogy megjelenjen előtted, ezt pedig az alkotói megnyilvánulások révén idézhetjük elő. Legyen szó egészségről, szakmai sikerről, párkapcsolatról vagy spirituális fejlődésről, minden az ok és okozat törvénye szerint működik. A teremtő képzelet a Benned rejlő teremtő őserőt tevékenységgé változtatja, és megvalósítja, amit kívánsz. Mert minden valaha lehetséges vágyad már most ott van a lehetőségek kvantummezején. Neked csak fel kell tárnod ezt a mezőt.
A mérnök is úgy dolgozik, hogy kezdetekben van egy ötlete, egy víziója, erről vázlatot készít, majd ezt tervrajzzá fejleszti, végül építési tervvé alakítja. Ezzel tulajdonképpen be is fejezte, mert a konkrét megvalósítást már mások végzik el helyette.
Így fogunk mi is dolgozni álomotthonunk megépítésénél! A félreértések elkerülése végett: amikor álmaid otthonáról beszélek, csak metaforaként használom: az álomszép, mesés élet metaforájaként. Ha eközben, mondjuk, valóban szeretnéd magadnak álmaid otthonát - csak rajta! Lehetőségeidnek csak a képzeleted szab határt!

Minden dolog először az ember tudatában megy végbe, és azután a valóságban. A teremtő képzelet szókapcsolat azt takarja, hogy egy elképzelés valósággá alakul át, tehát valami, ami eddig jövő idejű volt, most jelen idejűvé, és ami eddig lehetetlen volt, most bizonyossá válik. Ne hidd, hogy ez valami új, szokatlan dolog, sőt, nap mint nap megéljük. Hisz velünk született képességünk. Csak azt kell megtanulnunk, hogyan alkalmazhatjuk tudatosan, és miként határozhatjuk meg általa a saját életünket és sorsunkat. Alkoss magadnak minél teljesebb jövőt, hisz maradék életedet abban fogod leélni!



A teremtő képzelet maga az állandó teremtés. Ennek során minden adottságot, tényt, körülményt és helyzetet folytonosan alakítunk az elképzeléseinknek legmegfelelőbb módon, s így szüntelenül új valóságokat hozunk létre. A teremtő képzelet nem technika, hanem életfilozófia. A teremtő képzelet nem valami új dolog, hanem pontosan egyidős a teremtéssel. Olyan eszköz számunkra, amely révén mi is a teremtés részesei leszünk, teremtőkké válunk.

Először a VALÓDI ÉN-ünket kell felismernünk, és vele együtt teljhatalmunkat, amelyet saját életünk alakítóiként élvezünk. Ahogy a tékozló fiúnak az Új Testamentumban, először nekünk is haza kell találnunk. Onnantól kezdve minden egyszerű. Ezt az utat természetszerűleg be kell járnunk ahhoz, hogy teremtőkké válhassunk.
Ez most talán nagyon hihetetlenül hangzik, pedig a teremtő képzelet jóval nagyobb szerepet játszik hétköznapjainkban, mint azt gondolnánk.
Vegyünk példának egy nőt, aki ezt mondja: "Elég, ha elmegyek a cukrászda előtt, és máris két kilót hízom!" Ez nem is nagy tévedés, hiszen ilyenkor a torta gondolata energetikai hatást fejt ki a tudatunkra, és elég néhányszor rágondolni ahhoz, hogy a hízás képzete kialakuljon bennünk.
Ugyanez történik, ha valaki fogyókúra közben folytonosan az evésre gondol. Ezzel a tudatán kívül teremtő megnyilatkozást vált ki, csak éppen az ellentétes irányban.

Egy másik példa a teremtő képzelet hétköznapi megnyilvánulására. Képzeld el, hogy ásítanod kell. Ha ügyes vagy, a hatás azonnal megmutatkozik - valóban ásítani fogsz. (Vagy valaki más, a környezetedben.) Az ásítás puszta gondolata is elég ahhoz, hogy az inger megszülessen benned.
Vagy képzeld el, hogy mosolyogsz - tested valamennyi sejtje együtt mosolyog veled. Érezd, milyen jó érzéssel tölt el ez a "belső mosoly".

Vagy képzeletben menj vissza a gyermekkorodba, és éld át, amint a mezőn fel-alá futkározol és táncolsz. Szó szerint ÉREZNI fogod a könnyedséget és az örömöt.
Tehát nem a körülmények hatnak ránk, hanem a hozzájuk való viszonyulásunk, a saját képzeletünk. Máról holnapra drasztikusan megváltoztathatjuk az életünket anélkül, hogy bármi is változna az életkörülményeinkben. Csak más szemszögből kell néznünk a dolgokat, és egész életünk lényegesen megváltozhat.

Kurt Tepperwein: Életcélok
Édesvíz Kiadó

Ára: 2990 Ft
Terjedelem: 252 oldal

Hogyan válasszuk meg életcéljainkat?

Nem az az igazán fontos kérdés, hogy miként érjük el életcéljainkat, hanem hogy milyen célokat tűzünk magunk elé. Tudatosítsa hát álmait! Vajon tényleg a saját céljait követi nap mint nap, vagy munkaadója, családja, barátja terveit igyekszik megvalósítani? Ismerje hát fel a szívében és elméjében lakozó valódi célokat, amelyek egy hitelesebb élet zálogai. Adja át magát nekik, és engedje, hogy a boldogabb jövő felé vezessék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva