Ezotéria

2010.06.25. 09:00

A boldogságot akarni kell!

Sokan vannak, akik boldogok lehetnének, mert jó a házasságuk, tisztességesen fizetett állásuk van, akik egészségesek, és akiket szeretnek a barátai… Vagyis sokat kaptak az élettől, mégsem boldogok, mert állandóan a belső hangjukra hallgatnak, amely annyiszor elkedvetleníti őket, annyi örömtől fosztja meg.

Astronet.hu

Ez a belső hang reggel a fürdőszobában nem bókot súg a fülébe, hanem töredezett haját, az orra melletti pattanást, vagy szélesedő csípőjét teszi szóvá, délben ez a belső hang azért figyelmezteti, mert kedve szerint vesz a süteményből, vagy egy helyett két szelet kenyeret fogyaszt. Este nem az eredményeire, hanem a hibára, sikertelen lépéseire figyelmezteti.
Ha a főnökétől, férjétől, munkatársaitól, barátaitól csak a töredékét hallaná mindannak, amit saját lelkiismerete szóvá tesz, vagy a kishitűsége mondat vele, felháborodottan utasítaná vissza a kritikát, de a titokzatos belső hang ellen nem akar, talán nem is képes védekezni.



Sokan (különösen a Bika, a Szűz, a Skorpió, a Bak jegy szülöttei) sokkal szigorúbbak önmagukhoz, mint az ellenségeik.
A pszichológusok pedig azt mondják: a nőkben él erősebben a kishitűség, az önmagukkal szembeni elégedetlenség. Egyetlen példa: csaknem minden második nő elégedetlen az alakjával, a dereka, csípője, combja méreteivel. Ugyanakkor minden második férfi elhízott, mégis csak tizenegy százalékuk talál kivetni valót magán.


Lelki vakságra, az önmagáról alkotott kép szándékos meghamisítására lenne szükség ahhoz, hogy valaki elégedettebb, netán kifejezetten boldog lehessen? Erre semmi szükség. Többet ér, ha önmagán, a hozzáállásán képes változtatni.

Ha mindenkit szebbnek és jobbnak talál önmagánál,  aligha várhatja el, hogy szeressék. Mert ugyan ki akar egy „vacak” társat önmagának. Vegye hát észre azt is, ami vonzó önben.
A Secret című könyv bestseller lett, és sokakat megtanított arra, hogy javítson anyagi helyzetén, vagyoni állapotán – csupán az akarata erejével. De hát lehet eredményt elérni ezzel a módszerrel érzelmi téren is.
Ne feledje Albert Schweitzer, a híres orvos véleményét: a boldogsághoz senkit nem a rossz lelkiismerete kalauzol, hanem a lelkiismeret hangjának kritikus értékelése és a felejteni tudás művészete.

Az első, határozott lépés a boldogság felé, hogy tanulmányozza a horoszkópját. Ha megkér egy gyakorlott asztrológust, hogy elemezze a képletét, és szembe mer nézni a képlet tükrében látottakkal, akkor képes változtatni is. Mert  semmi nincs eleve elrendelve! A bolygók az adottságokat, a pillanatnyi helyzeteket jelzik. De azt nem határozzák meg, hogy mennyit és mit használ fel vagy utasít el a kapott lehetőségekből.

Nagy nyári szerelmi horoszkópunkkal mi is a magunk módján – ugyancsak a boldogság-keresőknek próbálunk segíteni. És azt tanácsoljuk: ragadjon meg minden kínálkozó alkalmat, ami elégedettebbé teszi. A sok apró jó érzésből áll össze a tartós boldogság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva