Ezotéria

2010.06.28. 09:00

A gondolat gyógyító ereje

A földön a gondolatnak van a legnagyobb hatalma. Teremtő erejű, mozgásba hozza és megsemmisítheti a dolgokat. Olyan lelki fegyvertár, amivel le lehet győzni másokat, de ami sokszor saját magunk ellen fordulhat. Ez utóbbi a veszélyesebb. Mert a saját gondolataink ellen nehéz a védekezés.

BAMA

A külső negatív hatásokat ki lehet védeni: az aura erősítésével. A saját gondolatok ellen ugyancsak hatásos az aura- és csakra-erősítés, a meditáció, az agykontroll. Elég egy egészen egyszerű példa: Aki azzal vág neki valaminek, hogy „ez nekem aligha fog sikerülni”, akkor még az átlagos nehézségű feladattal sem tud megbirkózni.
Ha viszont azt szuggerálja, hogy a bajt le lehet győzni – akkor tényleg győzedelmeskedik akár a halálos betegség fölött is.

„Amikor tehát engedjük elhatalmasodni kétségeinket és félelmeinket, akkor kiszolgáltatottá válunk saját és mások negatív gondolatainak és rossz szándékainak” – fogalmaz Judy Hall a Lelki önvédelem című könyvében.

Van néhány meggyökeresedett véleményünk magunkról, amely a tudatalattinkban tárolódik, és folyton aláássa a próbálkozásainkat. „Ezt nem érdemlem meg”, „Nem vagyok képes rá”, Sosem leszek olyan, mint…” – ezek, és az ezekhez hasonló mondatok biztosítják számunkra, hogy tényleg nem leszünk képesek elérni a kitűzött célt, adott esetben a gyógyulást. Ha folyton azt kérdezgetjük, hogy „miért történik mindig ez velem?” – akkor esélyt sem adunk annak, hogy másképp alakuljanak a dolgaink. Richard Bach ezt így fogalmazta meg: „Ha a gondolataiddal folyton alátámasztod a korlátaidat, akkor azok valóban korlátozni fognak”. Amiben hiszünk, azt megteremtjük az életünkben.

Aki megtanul uralkodni a gondolatain, és arra törekszik, hogy a pozitív dolgokat erősítse, az megteremti a saját védelmét is. Ezért hatékony gyógymód a kreatív vizualizációs technika, illetve az agykontroll. De hiába a pozitív gondolat, ha közben a környezetünkkel szemben folyamatosan negatív érzések ébrednek bennünk. A féltékenység, a bosszú, a harag, az irigység könnyen kioltja a legerősebb önerősítő technikát is.
Judy Hall tanítása szerint a dolgok nemcsak mozgásban vannak, de létezésük különböző szintjein egyfajta vonzás és taszítás áll fenn közöttük. Lelki szinten ez azt jelenti, hogy amilyen energiát kibocsátunk magunkból, ahhoz hasonlót fogunk „vonzani” az életünkbe.

Amilyen frekvenciájú a rezgésünk, olyan vibrálású embereket, jelenségeket vonzunk magunkhoz, miközben a más jellegű vibrációkat taszítjuk. Amilyen gondolataink vannak, olyanná válik az életünk. Ha a lelkünk mélyén békére és harmóniára vágyunk, akkor ezt fogjuk megkapni, ha azonban ez a vágyunk csak felületes, és a legkisebb mértékben is bizalmatlanság van bennünk, akkor zavarodottságot és diszharmóniát tapasztalunk az életünkben. Ha a félelemnek engedünk teret, akkor „félelmetes” dolgokat vonzunk magunkhoz.

Ez minden szinten érvényesül. Aki a lehető legmagasabb rengéseket bocsátja ki magából (szeretet, megértés, odaadás, rajongás, alázat), az az alacsonyabb vibrációkat ki tudja oltani. Lehet, hogy érzékeli azokat is, de ártó hatásuk nem fog érvényesülni.
A különböző rezgések egyébként eszközként is felhasználhatóak. A hang is egy rezgésforma, ezért a zene, a hangvilla, a különböző hangszínű csengő és harang (de még a madárcsicsergés is) emelheti a vibrációs szintet.

Ma már rengeteg meditációs zene kapható a boltokban. Ha rátalálunk a számunkra megfelelő zenére, és rendszeresen meghallgatjuk meditálás előtt, akkor ez egyfajta szertartássá válhat, az ilyen rituálék pedig alapvetően védelmező jellegűek. Zenével önkívületi állapotot is elő lehet idézni, ismételt alkalmazásával magasabb tudatállapotba lehet kerülni. A zene arra is használható, hogy megváltoztassuk a hangulatunkat, vagy a körülöttünk levő légkört.

Mivel a lelki támadások többsége belülről fakad, az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy először önmagunkkal legyünk „jóban”. Fontos, hogy feltárjuk személyiségünk árnyoldalait, hogy merjünk szembesülni téves döntéseinkkel, és merjünk korrigálni. Mert ezzel nemcsak a születéskor felvállalt karmánkat tudjuk ledolgozni, hanem az egészségünket is megóvhatjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva