Ezotéria

2010.06.22. 09:30

Virágenergetika

Már maga a szó is újdonság, pedig a virágok hatását mindig is éreztük – testünkben és lelkünkben egyaránt. Még a döntéseinket is befolyásolják nap mint nap – csak eddig nem tudtunk róla. De vajon hogyan segít a virágenergetika?

BAMA

Míg a jól bevált Bach-virágterápia a már kialakult problémát orvosolja hatékonyan, addig a virágenergetika segítségével akár meg is előzhetjük a bajt. A Bach-virágterápia és a virágenergetika ugyan teljesen másképpen működik, de egyvalami nagyon is közös bennük: a virágok tisztelete, szeretete – megértése.
Ilyenkorra már a hideg tél emléke is megszépül bennünk, és az sem jut eszünkbe, hogy nem régen alig vártuk, hogy megérkezzen a tavasz, és szirmot bontsanak a virágok.

Általában tudjuk, melyik a kedvenc virágunk, de talán sosem gondolkodunk el azon, miért pont azt látjuk a legszebbnek. Az sem tűnik fel, ha vásárláskor mégsem kedvencünket, hanem egy másféle virágot választunk, hogy lakásunk dísze legyen. Pedig ez nagyon sok mindent elárul.



Az irodalom szerint a virágnyelv Keletről származik. Mást jelentett persze ott, ahol a virágok neve hordozta az elsődleges jelentést, míg Nyugaton inkább a virágok külső (és annak alapján feltételezett belső) tulajdonságai határozták meg az általuk küldött üzenet jelentését – és még ez a jelentés is változott, kultúránként, koronként. De a virágoknak korántsem csak kommunikációs szerepük van (erről szól a virágnyelv), és nem is csak az a dolguk, hogy megszépítsék életünket.
A virágokkal képesek vagyunk helyzeteket, de még az életünket is megváltoztatni. Nemcsak úgy, hogy békítő, vagy kapcsolaterősítő szándékunkat egy csokrétával nyomatékosítjuk.

Virág nélkül nem létezhetünk

Ha a Teremtés könyvét fellapozzuk, rögtön szembetűnik, hogy Földünkön a víz (az élet bölcsője) után a szárazföldet beborító növény foglalta el a fontossági sorrendben a második helyet. Ezután jöhettek létre a magasabb rendű, helyváltoztató fajok a szárazföldön. Ez utal arra is, hogy nemcsak víz, de a növény és az ahhoz tartozó virág nélkül sem létezhetünk.
Már gyermekkorunkban megtanuljuk, mi is az a fotoszintézis, hogyan bocsátják ki magukból a növények az oxigént, amely létezésünk egyik alapfeltétele. De legalább ennyire fontos az, ahogyan a virágok közvetítik a különböző energiákat – aszerint, melyik virág melyik őselvhez tartozik, melyiknek a hatását erősíti önmagában, és az életünkben is.

A virág nemcsak beszél, hanem cselekszik is

Kérdéseinkre választ adnak a virágok, ha odafigyelünk rájuk – és persze saját magunkra. Mindemellett, a virágokkal jelzést adunk magunknak, mikor, milyen probléma kezd elhatalmasodni rajtunk, és milyen ellenszert alkalmazzunk.


Egy velünk született program – úgynevezett programvédő program – biztosítja, hogy ami egyszer megfelelő érzelmi töltéssel beépült elménkbe, azt onnan ne lehessen kitörölni. Ez a magunkkal hozott, és az életünk különböző szakaszaiban szerzett programokra egyaránt vonatkozik. Ezért képesek a félelemblokkok ártó, romboló hatást kifejteni. Ritka kivétellel szakember segítsége kell(ett), hogy hozzáférjünk a tudatalattinkban meghúzódó, viselkedésünket meghatározó félelemblokkokhoz.

A virágok segítségével megtudhatjuk, milyen félelmek határozzák meg életünket, és mit kell tenni, hogy változtathassunk.

 

Tudatalattink befolyása az életünkre hatalmas – de nem is gondolnánk, milyen sokféleképpen igyekszik tudomásunkra hozni a legrejtettebb zugában megbújó tartalmakat. Néha képekben, néha álmokban üzen, de akár úgy is, hogy megfigyelhetjük magunkon, hogyan reagálunk bizonyos eseményekre, dolgokra, látványra – vagy éppen a virágokra.

A virágok kitüntetett szerepet játszanak életünkben. Üzennek nekünk, nemcsak színükkel, szépségükkel. Mindegyik virág a maga saját rezgésével energiát közvetít – és aszerint viszonyulunk magához az adott virághoz, hogy az általa közvetített energiaféléből hiányunk van, vagy ellenkezőleg: túlságosan is telített ezzel a környezetünk, esetleg éppen mi magunk. Különleges energiaközvetítő szerepükkel a virágok meghatározzák életünket. Anélkül hatnak ránk, hogy tudatosulna bennünk: állapotunkban a javulást nekik is köszönhetjük.

Egy-egy virág látványa, vagy akár gondolatban előhívott képe segít felszínre hozni a tudatalattinkban megbújó félelmeket, vágyakat, és a megoldásokat a problémáinkra. Emellett a virágok az általuk közvetített különböző energiafélékkel pótolják azt, amiből akkor éppen hiányunk van.
Ezzel egyidőben beindítják a belső elválasztású mirigyek bonyolult gépezetét. Miután a hormonháztartásban helyreáll az egyensúly, működésbe lép a szervezet öngyógyító folyamata is.

Miként jelzi otthonunk, párkapcsolatunk problémáit a muskátli? Hogyan ébreszti fel bennünk az orchidea a nőt, milyen módon üzen a rózsával hercegi/hercegnői énünk, hogy sivárságra kárhoztattuk, és hogyan teszi győztessé a férfit a tűzliliom? Hogyan segíthetünk anyagi gondjainkon pár szál sárga rózsa által? Melyik virág mutat rá, hogy a múltsiratással önsajnálatunkat növeljük? Miért lehet joggal pénzvirág a neve az egyszerű párnafűnek? Ezekre és hasonló kérdésekre is választ ad a virágenergetika.

Legyünk tisztában a jelentésükkel

A Föld összes virágát persze nem kell ismernünk, elegendő azokat, amelyek körülvesznek minket nap, mint nap. Mellette nem árt tudnunk, hogy mi a jelentősége a virágok, és a virágszirmok alakjának.

A liliomok bevonzzák az erőt az Univerzumból, és bizonyos átalakítás után kiárasztják magukból azt a változatát, amit a földi környezet hasznosítani képes. Minden tölcsér alakú virágból adott irányba áramlik az energia, és sokkal erőteljesebben érzékelhető, mint a kerekre végződő szirmokból, ami szétárasztja apró kis részecskéit.

Jól tudjuk, hogy az Univerzumban az okság fontos tényező. Így vagyunk képesek olykor előre kikövetkeztetni az események alakulását. Erre utal az is, hogy bizonyos időszakon elteltével más-más virág a sláger. A szegfűdömping (az 1960-as, és még részben a ’70-es évek) végén az embercentrikus gondolkodástól is búcsút vettünk. A strelitzia (papagájvirág) akkor kezdett teret hódítani, amikor egyre inkább a technikai fejlődésre figyeltünk, és minden erővel azon voltunk, hogy lépést tartsunk vele. Nem vettük észre, milyen hatalmas energiát pocsékolunk el a görcsösséggel, ami a józan felhasználást is befolyásolja.

Mivel a strelitzia biztosítja azt az erőt, ami az így megcsappant akarati energiánkat növeli, egyre több ember viszi haza, és látja benne lakása díszét.

A világos lila orgonára akkor vágyunk, ha mi magunk szeretnénk belesni, jövőnk ablakán. Ha viszont a sötétlila változatot látjuk szebbnek, nyugodtan könyveljük el, hogy hiányoljuk életünkből a szerencsét és azt az őselvet, amit a Jupiter bolygónak köszönhetünk. A fehér orgona szépsége jelzi, szeretnénk, ha közvetlenebb kapcsolatunk lenne a „kis” angyalokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva