Ezotéria

2010.07.08. 09:00

Rontás. Babona vagy valóság?

Tulajdonképpen rontás a szerelemkötés is: akarata ellenére mágiázzák vissza a lelépő kedvest, vagy fognak meg egy idegent. Aki behergeli magát vélt igazának, vágyának elérésébe, szinte megőrül, és mindenre hajlandó.

astronet.hu

Szendrey Zsigmond és Szendrey Ákos néprajzkutatók a II. Világháború végégig mintegy 40 ezer adatot jegyeztek le egy néphit-lexikonba. A kéziratban fennmaradt „babonaszótár” 2500 oldalának tanúsága szerint az emberek „mindennapjait, egész életüket a rontás és az ellene való védekezés hatja át.

A babonáskodás nem nyilvános, de társadalmilag tudomásul vett, konkrét gyakorlati célra irányuló bűvös praktika. A babona szervező elve a világban szüntelenül létező megtestesült vagy alaktalan rossz, működése pedig a rontás”.

A rontás és az ellene való védekezés az internetes korszakban is napi téma. Néha médiaszenzáció, néha magánügy, néha rendőrségi. Bátonyi Pötyi jósnő beszél a jelenségről.

Tűt a bábuba
– Bosszúból, gyűlöletből, elvakultságból kérnek rontást emberek a másik munkájárarontás a szerelmi kötés is

A woodoo nem afrikai találmány, a megrontandót jelképező alakot magyarok is rég készítenek.Magyarországon a módszert szerencsére kevesen alkalmazzák

 

Mágia milliókért

 
A woodoo lehet a jó, azaz a fehér mágia eszköze is: a valóban hatásosakat erre specializálódott szakemberek végzik

A „mágia milliókért” itthon is létezik, csak szinte sosem derül fény a dologra.

Védeni tudni kell
Az okkultizmusban elképesztő ma a káoszrám is küldtek rontást

Nagymamámat „bosziként” szólították, tisztelték falujában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva