Ezotéria

2010.07.29. 08:23

Szavakkal (is) szeress!

Lehet, hogy mágiához fordulnál, csakhogy megszerezhesd és megtarthasd a kedvesedet? Nem gyertyára, varázskőre van szükséged. Többet ér, ha szavakkal (is) simogatsz...

Herczeg Kata

Óriási a szó hatása. Az emberiség történelméből jól ismert, hogy ez az a fegyver, amivel a legtöbb embert meg lehet mozgatni, amivel legyőzhetők az ellenfelek és az akadályok. A kimondott szó hozhat áldást, de hordozhat átkot is. Miért ne lenne fontos szerepe a férfi-nő viszonyban is?
Szakértők szerint a szó a szexuális élet egyik legnagyobb hatású ajzószere. A hallgatásnál nincs rosszabb, vélik még azok is, akik amúgy távol állnak a szex dicséretétől. A Keresztény szex című szakkönyv szerzője ugyancsak azt tanácsolja olvasóinak: „Beszélgessetek előtte, közben és utána!”



A nők legfontosabb erogén zónája az a harmincezer érzékelő szálacska, ami a fülükben található. A női fül, agy és tudat érzéki beszélgetésre vágyik elsősorban – előtte, alatta és utána is.

Nem véletlen, hogy a legtöbb nő szex előtt leoltja a lámpát a hálószobában. Sötétben ugyanis könnyebb arra koncentrálni, amit hall, mert a látvány kevésbé befolyásolja, mint a férfit.
A nagyon érzékeny nő képes beleszeretni olyan férfiba, akit soha nem látott – csupán a hangja alapján. A telefonban vagy rádióműsorban megszólaló, különösen mély hangú férfi ne csodálkozzon, ha ostromló leveleket kap.

Bár a legtöbb nő erről mit sem tud, de a természet parancsát követi. A mély férfihang ugyanis azt jelzi, hogy tulajdonosának magasa tesztoszteron-szintje. Vagyis a hang gazdáját a természet bőven ellátta férfihormonokkal. (Egyébként a felszaporodott hormon hatására a legtöbb férfi hangja a szeretkezés előtti pillanatokban ugyancsak jóval mélyebbé válik, mint amilyen egyébként…)

A beszélgetés „előjáték”-szerepet is betölthet. Nem véletlenül találta ki az ember az udvarlás fogalmát, bármilyen meglepő, ez is szexuális előjáték, még akkor is, ha régebben túl hosszú ideig (olykor hónapokig) tartott.
A férfinak nem elég vizuálisan megjelennie a nő előtt, a szavaival be kell hatolnia a tudatába, de főleg a lelkébe. És itt mutatkozik meg a nő és a férfi közötti nagy ellentét. Az egymásra vágyó szerelmesek bármilyen ok miatt sokáig nem látják egymást, amikor hosszú idő után ismét találkoznak, a férfi a szinte csak kapkodó üdvözlő szavak után – vagy azok nélkül – rögtön rohanna a hálószobába, hogy mielőbb együtt lehessen kedvesével. A nő viszont ugyanott és ugyanakkor arra vár, hogy a férfi elmesélje, mi minden történt vele. S a beszélgetés közben – még ha nem is a szexről szól – ráhangolódik a szeretkezésre.

Van, aki úgy véli, a „csöndes szerelem”, vagyis a szavak nélküli szeretkezés voltaképpen értelmetlen, hiszen az együttlét nélkülözi a romantikát. Ők általában az auditív típusok.
Számos nyugati és keleti szakértő már tisztában van a szerelmes szavak erejével, és azt tanácsolják, hogy pácienseik mélyebben merítsenek ebből a kútból.

Michael Möller német szexológus klinikáján a súlyos zavarokkal bekerülő páciensek különleges beszédórákat, kommunikációs gyakorlatokat is tanulnak. Ezek az emberek soha nem beszéltek a szexről senkinek, legkevésbé pedig a partnerüknek, s még a legegyszerűbb kívánságukat sem tudták megfogalmazni.

Persze, az erotikus beszédben is rejlik egyfajta csapda. Hiszen olyan, mint a másik testének érintése, izgatása. Minél inkább felizgat valakit, annál erősebb hatásra van szüksége, ez pedig a végtelenségig nem növelhető. Tehát mindenről lehet beszélni, és ha kell, a „csúnya szavakat” is szabad használni – a hálószobában ugyanis nincs cenzúra.

Viszont azt is meg kell mondani a partnernek, ami nem tetszik. A szavak ekkor ugyan másféle hatást gyakorolnak, de ha valaki néma marad, és nem közöl a másikkal semmit, ha nem mondja meg az igazat, akkor bizony olyasmi is rögzülhet a kapcsolatban, ami fékez, ami a másiknak kellemetlen.

Nem szabad hát szégyellni szavakba önteni a kérést, a vágyat, vagy a tilalmat. A szexben még a kis probléma is hatalmassá nőket, ha nem beszélnek róla, ha hagyják növekedni csöndben, sokáig.
A szexológusok rémtörténetei közé tartozik az az eset, amikor egyik éjszaka a feleség azt mondja a férjének: „Túl erőszakos vagy, ez nekem fáj!” – Mire a férfi elképed: „Azt hittem, tetszik, hogy ilyen erős vagyok!” – a legszomorúbb az egészben, hogy mindez húsz évi házasság után derült ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva