Ezotéria

2010.07.03. 09:00

Térkép a férfi szívéhez – A „csupa fül”

Míg a vizuális férfit a látvány köti le, és azonnal észrevesz minden apró változást a lakásban vagy a partnerén, addig a „csupa fül” férfi (miként a nevéből is kiderül) inkább a füle útján tájékozódik. A látványtól „nem tud meghatódni”, észre sem veszi, hogy a kedvese fiúsra vágatta derékig érő haját, de még azt se nagyon, ha a kopott mustársárga fotel helyett bőrgarnitúra várja a nappaliban.

BAMA

Legfeljebb azt érzékeli, hogy élete párjának hangja rezignáltabb a köszönés után, és amikor belesüpped kedvenc foteljébe, valami susogó-nyikorgó hangot hall a támla felől. És persze, amint leül, szeretné azonnal elmondani, mi történt vele. Természetesen arra is részletesen kíváncsi, mit csinált a párja.
A „csupa fül” férfit inkább a zene vonzza, semmint a festészet. Sokkal inkább meggyőzően hat rá a szavak belső logikája, mint az érzelem. Könnyű beszélgetni vele, bármiről legyen is szó. Ő maga is szívesen beszél. Még ha egy árva szó sem hagyja el az ajkát, akkor is beszél – magában!


A „csupa fül” férfi általában rendkívül logikus, és elsősorban azt jegyzi meg, amit hall. De azt aztán nagyon! Figyelmesen meghallgat mindent, amit mondanak neki, sőt még azt is, amit nem mondanak ki, csak a hangsúlyból sejthető. Előtte nem maradnak rejtve a telefonbeszélgetés során ki nem mondott szavak: tökéletesen megfejti őket az intonációs kódjával, vagyis a hangsúly alapján. Ha csak annyit hall: szia, ő már tudja, hogy a hívó örül vagy éppen szomorú, erőtlen vagy elszánt.

A „csupa fül” férfi személyisége

Sokkal passzívabb, mint vizuális beállítottságú társai. Kedvenc foglalatossága az olvasás, a tervek, feladatok teljesítése, a zenehallgatás, a beszélgetés, sőt gyakran a tétlen időtöltés, amikor csak üldögél nyugodtan, és hallgat vagy beszélget. Habár rendszerint elfoglalja magát valamivel, ám ez mind olyan ténykedés, ami más szemében mihaszna dolognak, hiábavalóságnak tűnik. Inkább intellektuális alkat, aki a maga gondolatvilágában él. Nagyon szívesen hall a partneréről, a barátairól, bármilyen eseményről, csak neki ne kelljen kimozdulnia otthonról.

Csodálatos képessége van arra, hogy a gondolatait valamilyen rendszerben logikailag elrendezze. Ugyanakkor maga körül képtelen olyan rendet tartani, mint a gondolataiban. Ha mégis hozzáfogna a rendcsináláshoz, előbb hosszasan vívódik magával, mit hova is tegyen.
Alapvetően két csoportra oszthatók a „csupa fül” férfiak. Egyik részük állandóan zenét hallgat, beszélget, vagyis ilyen-olyan módon sajátos „csendet teremt” maga körül. A másik gyűlöl mindenféle hangot, főleg ha dolgozik vagy valamire koncentrálni akar. Ennek egyszerű az oka: minden zaj, idegen hang zavarja a belső beszélgetésében, s ez különösen így van azokkal a hangokkal, amelyeket egyébként sem hall szívesen.


Általában nem szereti, ha a felesége vagy a barátnője hosszasan telefonálgat, különösen rossz néven veszi, ha a partnere intim témát tárgyal ki, miközben ő is a közelben tartózkodik. Ezt ugyanis úgy értelmezi, mintha az ő személyes ügyeit választotta volna beszédtémául. (Jó tudni: a „csupa fül” férfi akkor is jelen van, ha netán a szomszéd szobában üldögél a bezárt ajtó mögött, mivel ő mindent hall, ha nem is akarja.)
A „csupa fül” férfival gyakran megesik, hogy látszólag minden ok nélkül robban! Pár perccel korábban még minden a legnagyobb rendben volt, mégis kitör a vihar, csapkod, veszekszik. Környezete ilyenkor csodálkozik, és nem érti, hogy mi történhetett. Csupán annyi történt, hogy önmagában napok, esetleg hónapok óta fortyogott valamivel kapcsolatban, vitatkozott, bizonyított, és most dűlőre jutott a kérdésben.
Egyébként gyűlöli a hangoskodást, a kiabálást, és különösen nehezen viseli a partnerétől. Aki vele kiabálni kezd, az aligha ér célba, mert a hangos szótól szinte becsukódik a füle, nem jut el a tudatáig a mondandó.

A nők gyakran vádolják a „csupa fül” férfit, hogy érzéketlen, nem elég szívélyes. Ez abból fakad, hogy racionálisabb, elemzőbb alkat, mint a többi férfi. Épp ezért igenis meg kell mondani, hogy mit csináljon! Ölelj át, csókolj meg! – és boldogan teljesíti. Sőt az efféle kéréstől kifejezetten lázba jön.
Könnyebben kimondja, hogy „szeretlek”, könnyebben tud beszélni az érzelmeiről, mint „csupa szem” társai. Aki célt akar érni nála, az annyiszor mondja el neki, hogy szereti, amennyiszer csak nem szégyelli. Ennél jobb módszert még nem találtak fel számára.
Viszont ki lehet zavarni a világból bizonyos zajokkal, mondjuk, ha nyikorog a szék, csörög a tányér vagy az evőeszköz, esetleg a csészében zörög a kiskanál.

A „csupa fül” férfi szabadideje

Mit is csinál legszívesebben? Természetesen zenét hallgat, és az is természetes, hogy minimum sztereóban. Koncertre is eljár, és szinte biztos, hogy játszik valamilyen hangszeren. De szívesen üldögél otthon a kényelmes fotelben és olvas órákon át. Még a televíziót is inkább csak hallgatja, nem igényli a képet. Szívesen telefonál, előad, oktat, elmélyed a soron következő előadásának vázlatában, kimunkálásában. Ha módja van rá, gyönyörködik a természet hangjában, a madárdalban, s ha teheti, órákig hallgatja a tenger mormolását. Morfondírozik, gondolatokat formál a fejében, sőt néha hangosan is, hogy ellenőrizze, valóban úgy hangzik-e, ahogy kell, és a végsőkig csiszolja a mondanivalóját.


Alapvető foglalkozások a „csupa fül” férfi számára: logopédus, zenei producer, zenész, hangmérnök, hangtechnikus, eladó, orgonaépítő, tanító, tanár, rádióbemondó, pszichológus, jogász, ügyvéd, szerkesztő, író, előadó, menedzser, komputerprogramozó.

A „csupa fül” férfi intim élete

A csodafehérnemű, a földig omló selymes haj vagy a szépen sminkelt szem nem hozza lázba. Ahogy azt sem veszi észre, ha új festmény kerül a falra, nem is beszélve a vázában pompázó virágcsokorról. Őt egészen más módszerekkel lehet megközelíteni.
Elég beszerezni egy jó minőségű lemezjátszót, és fel kell tenni a kedvenc zenéjét. Ilyenkor érzékennyé válik a kellemes illatokra is. Bár megelégedésére szolgál minden új szexuális póz és mindenféle egyéb szexuális élmény, ám igazából ilyenkor is szüksége van arra, hogy hallhassa a régi, megszokott kifejezéseket, hangokat.
Aki tudja, hogy adott pillanatban mely csodaszavak hozzák izgalomba, annak örökre kezében van a „csupa fül” partner szexualitásának kulcsa. De a beszéd kétélű fegyver: a tónuson múlik, hogy serkentően hat vagy ellenkezőleg.

Nem árt tudni azonban, hogy a „csupa fül” férfi szexuális aktivitását pillanatokon belül lehervaszthatja, elnyomhatja olyan semmiség, mint hogy csöngetnek az ajtón, megcsörren a telefon, netán felsír a gyerek vagy valahol felbúg egy gépkocsi motorja.
Ezzel szemben egekbe emelheti a kéjes szuszogás, a nyögédécselés, a sóhaj. A „csupa fül” férfi nemcsak szereti, hanem valósággal el is várja, hogy szeretkezés közben is beszélgessenek vele. Hallani akarja, hogy a párja éppen mit érez. Az olyasmitől, hogy „ez a ritmus, egyszerűen megőrjít” vagy: „jaj de jó, csodálatos” – még inkább felkorbácsolódik. Ha a nő kitalálja a maga szófordulatait, több mint valószínű, hogy a „csupa fül” férfi összehangolja a sajátjával, s egy időben jutnak a csúcsra.
A simogatás, érintés viszont aligha hozza lázba. Számára inkább a beszélgetés a megfelelő előjáték. A leggyengédebb simogatás is a visszájára fordulhat, ha nem hallja közben, amit hallani akar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva