Ezotéria

2010.07.03. 09:00

Térkép a férfi szívéhez – A „csupa szív”

Ő a legideálisabb partner az együttélésre, amennyiben megértő partnert talál – olyat, aki erre ráérez, és nem lenézi az érzelmei miatt, hanem felnéz rá.

BAMA

Míg a vizuális férfit a látvány köti le, az auditív pedig inkább a füle után tájékozódik a világban, addig a szenzitív férfi mindent a szívével lát. Ha valaki, hát ő igazán megérti A kis hercegnek szóló tanácsot: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan... A „csupa szív” férfira leginkább ez jellemző: alapvetően intuitív lélek, és a tetteit az érzelmei vezérlik.


Mert akár beismeri, akár titkolja, a „csupa szív” férfi a lelke mélyén tudja, hogy a környezete nem tartja férfiasnak. Pedig az érzelemgazdagság nem azt jelenti, hogy a nagydarab, erős és nyugodt férfi a lelke mélyén gyenge vagy siránkozó volna. Szó sincs róla. Elfogadja ő az élet realitásait, csak hát az érzelmei, érzései vezérlik az elfogadásban. A helyzetet a maga mélységében érzi, és meg sem próbálkozik a véget nem érő elemzéssel.

Az ilyen emberrel nagyon könnyű kapcsolatba kerülni és társalogni. És könnyű megítélni a döntései és cselekedetei alapján. Ő az, aki találkozáskor átöleli és megcsókolja a barátait (és nemcsak a nőket). Az intim meghittséget szereti, így inkább négyszemközt társalog, s nem akar a társaság középpontja lenni. Ha túl nagy a zsivaj, a felfordulás, akkor inkább teljesen visszavonul és eszik-iszik, mert számára a fizikai megelégedettség is nagyon fontos.

A „csupa szív” férfi személyisége

Reagál a nő érzelmeire, ezért az asszony ellazulhat mellette, hiszen úgyis elfogadja olyannak, amilyen. Szereti, amikor mellette ébred reggel, bármilyen szörnyen nézzen is ki. Szereti kövéren, formátlanul, betegen és szomorúan egyaránt. Ő a legjobb nevelésű férfi, mindig kész az ölelésre és a csókra, szentimentális, érzelgős és mindent megértő. És ami fontos: az érzelmei egész életre szólnak.

Nem szívesen beszél az érzéseiről, mert úgy véli: gesztusaiból úgyis minden kiderül. Általában szereti a túlzásokat. Ha boldog, akkor a boldogsága szétárad, és arra törekszik, hogy ebben az emelkedett érzésében osztozzék a környezete is: mosolya betölti az egész lakást. De ha bánatos, akkor az egész világra fekete felhő borul. Ha haragos, akkor az asztalt veri, tombol, becsapja maga mögött az ajtót, földhöz vágja a cserepet és mindent, ami csak a keze ügyébe kerül. (Szerencsére gyorsan megbékél, hamar lehiggad.)
A „csupa szív” férfi partnerének nem kell azon törnie a fejét, hogy szereti-e a párja vagy sem. Az érzései világosak, még ha olykor palástolni próbálja is. Örökké azon drukkol, hogy a szeretett nőt igazán boldoggá tudja-e tenni.

Logikával, észérvekkel semmiről nem lehet meggyőzni. Ő a hatodik érzékére, az intuíciójára hagyatkozik minden fontos döntésnél. Ugyanakkor az úgynevezett komfortérzés is nagyon fontos a számára: nagyon kedvére való, ha kellemes tapintású az, amihez hozzáér. Képes abszolút jól érezni magát a legszörnyűbb rendetlenségben, ha elnyúlhat kedvenc foteljében, érintheti kedvenc takaróját.

A „csupa szív” férfiak többsége szeret sportolni, sőt örömmel dolgozik a szabadban is, amit aztán rendszerint forró tussal, gőzfürdővel és masszázzsal fejez be. Ha valami felbosszantotta, akkor könnyen le lehet vezetni a feszültségét illatos fürdővel vagy azzal, hogy lágyan megmasszírozzák a hátát, homlokát.
Viszont nem árt tudni, hogy a szenzitív embert leginkább a spontán reakció hozza ki a sodrából. Hozzá nem lehet beállítani váratlanul, és nem lehet meglepni aznap estére szóló mozijeggyel sem, mert úgy érzi: ez orvtámadás. Sem a duzzogás, sem az erőszak nem használ ilyenkor.

A „csupa szív” férfiak többsége szereti maga mellett érezni a partnerét. Ha ez nem sikerül, akkor rosszul érzi magát, bár ennek a rossz érzésnek igazából nem tudja az okát.
Sokszor megesik, hogy a fényes karriert befutó hölgy azt hiszi, férje azért ellenzi a munkáját, mert féltékeny a sikerére. Pedig valószínűleg csak a magányt viseli nehezen. Gyakran hívja telefonon az asszonyát, nem azért, hogy ellenőrizze, hanem hogy legalább a hangját hallhassa. Persze hosszú távon ez sem segít, ahogy az sem, ha az asszony a hivatalos vacsorákra, vidéki utakra magával viszi a párját, mert a férj továbbra is amolyan ötödik keréknek érzi magát.

A „csupa szív” férfi kedvelt szavai

Ha gyermekkori élményeiről faggatják, vagy csak azt kérdezik tőle, mi volt a munkahelyén, szinte biztos, hogy a válaszban szerepelni fog, az „úgy éreztem...” És meg fogja említeni, hogy az irodában nagyon meleg volt (vagy huzat), hogy dühöngött a főnök, vagy hogy szerfölött el volt bűvölve, mert éppen új számlát nyitottak.
Leggyakrabban alighanem az alábbi szavakat használja: érzés, értem, gyűlölöm, érints meg, fütyülök rá, nem törődöm vele, érzed, érzem, puhítani, boldogtalan, nehéz, előérzet, megérzés, kézben tart, kellemetlen, érzékeny, finom, tapintatos, megsértem, savanyú, közeli, elhelyez, hideg, kínzó, gyötrő, meleg, simít, kényelem, átölelni, elengedni, nyugtalanság, magamhoz veszem, mellettem, érzem a magabiztosságodat, ellazulunk, felélénkülök, boldog vagyok...

Akkor lehet vele könnyen szót érteni, ha ugyanezeket hallja vissza. Ezek a szavak erősítik a komfortérzetét. A „Látom, már megint...” vagy „Hallom, hogy mi történt...” kezdetű mondatokat érdemes felcserélni az „Úgy érzem” kezdetűre. Ezzel máris bekapcsolódhat a partner az ő érzelmi körébe és világába. A „csupa szív” férfi ezen keresztül tudni fogja, hogy valóban értik. Megérzi a szeretetet, mert az ő nyelvén szólnak hozzá, válaszul engedékeny és egyetért mindennel, amit e nyelven közölnek vele.

A „csupa szív” férfi szabadideje


Szívesen részt vesz olyan tanfolyamon, ahol tökéletesítheti tudását, ismereteit. Érdeklődik az új iránt, hogy új benyomásokat és tapasztalatokat szerezhessen. Örömmel veti magát alá a hipnózisnak. Szeret a konyhában forgolódni, sütni, főzni, enni, de egyszerűen csak ott tartózkodni is. Minden ízre és szagra érzékeny. Nem veti meg az élvezeti szereket: iszik, dohányzik, esetleg a narkotikumot is kipróbálja. Gyakran van játékos kedvében, ilyenkor szinte gyerekként viselkedik: tévénézés közben elérzékenyül, ha megrendítő a film, vagy egyedül is hangosan hahotázik, ha a humoros hangvételű. Szereti, ha masszírozzák vagy ő masszírozhat másokat. Szereti a feszültséggel járó érzéseket: motorbiciklizik, sportol, tornászik, sütkérezik a napon. Egyszerűen: szeret élni.

Mit gondol a „csupa szív” férfi”?

E férfiak többsége hallgatag. A partner tehát arra kényszerül, hogy kifürkéssze, mi is járhat a párja fejében. Legfeljebb – mint a gyakorlott riporter – olykor célirányos kérdésekkel ostromolhatja. Mert harapófogóval azért ki lehet húzni belőle néhány mondatot, de ez inkább hasonlít a barkochba játékra, mint beszélgetésre, mert többnyire csak igen-nem a válasz. Az ügyes asszony inkább a párja hangszínére és testmozgására figyel.

A „csupa szív” férfi lélegzetének egész skálájával fejezi ki magát, nála minden lélegzetvétel tele van mélyről jövő, egyedi, sajátos tartalommal. Ha boldog, szinte sugárzik az arca. Ha szomorú, olyan képet vág, mint ha a legjobb barátja hunyt volna el: leengedi a vállát, lelassul a lépte, lógatja a fejét. Felesleges is mondania, hogy szomorú, hiszen rá van írva.
A „csupa szív” férfi nem a szavak embere. Ám a hallgatás nála önmagában nem negatív töltetű. Meglehet, éppen azon meditál, mennyire szereti szíve választottját, és úgy érzi, hogy ezzel már méltóképpen ki is fejezte az érzéseit.

Mivel lehet hatni rá?

A „csupa szív” férfi áthangolásához igen hasznos „kapcsoló” az étkezés. Ő az, akit a hasán keresztül lehet megfogni. Ha valami kedvére való étellel rukkol elő a párja, rögtön jókedvre derül, amint a kedvenc étel illata megcsapja az orrát.
Ha pedig valami fontosat kell vele közölni, szinte biztos, hogy csak akkor jut el a tudatáig, ha beszélgetés közben hozzáér az, aki meg akarja győzni. Ezzel az érintéssel felkelthető az érdeklődése.

A „csupa szív” férfi intim élete

Jó tudni: számára a szex inkább játék, mint komoly foglalatosság, így leginkább az egyszerű megoldásokban leli kedvét, például elég neki, ha szorosan a kedveséhez simulhat. A simogatás érzékien hat rá. A legtöbb „csupa szív” férfi pozitívan érzékeny az illatokra.
Nemcsak a különféle illatgyertya és egyéb finom kellékek, hanem a szeretett nő testének illata az a kulcs, ami utat nyit szenvedélye felébresztéséhez. Ezzel szemben észre sem veszi a csábítóan áttetsző fehérneműt, meg sem hallja az erotikus szövegű dalt vagy izgató zenét. S aki netán kevesli a havi két szerelmi aktust, annak nem pornólátványossággal kell előrukkolnia, sokkal jobban jár, ha a közös erotikus emlékeket próbálja felidézni, az akkori fogásokat, hangulati elemeket, játékokat éleszti újra. Így ugyanis újra életre kel a férfi régi szexuális kedve. Gyakran megtörténik, hogy az egyszerű érintés is ilyen hatást vált ki belőle. Elegendő lehet annyi is, ha letörlik a homlokát, megérintik a tarkóját, esetleg megsimogatják az arcát, vagy megcsókolják a számára különösen érzékeny helyen. Ehhez persze tudni kell, hogy éppen melyik az az érzékeny pont, amitől lázba jön.
A „csupa szív” férfinak van a legkevésbé ínyére a változatosság. Vele aligha lehet végigvenni a Kámaszútra pozitúráit, mert azonnal elszáll minden vállalkozó kedve.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva