Ezotéria

2010.08.27. 08:30

Tökéletes testsúly – önhipnózissal

Minden az agyban dől el. Még a fogyókúra sikeressége is. Hiába a koplalás, a kimerülésig végzett torna – ha a gondolataink a kövérség körül keringenek, nehéz megszabadulni a zsírpárnáktól.

ASTRONET.HU

A hipnózis sokat segít a szenvedélybetegeknek, hogy megszabaduljanak rossz szokásaiktól. De egy jó hipnotizőrt találni nagyon nehéz. Pedig milyen nagyszerű volna, ha néhány találkozás után undorral fordulnánk el a hűtőszekrénytől, könnyen utasítanánk vissza kedvenc ételeinket, amikor vendégségben traktálnak, mondván: „Ne most diétázz, hanem otthon!”

A Mérleg szülöttek (de a Bikák, a Rákok, a Halak is) hízásra hajlamosak. Viszont a Mérlegek – ellentétben hasonló cipőben járó sorstársaikkal – rendkívül hiúak is a megjelenésükre. Így aztán mindent megadnának azért, hogy a tökéletes alakot elnyerjék – lehetőleg minél kisebb erőfeszítés árán.


Alighanem nekik találta ki Steven és Joy Gurgevich, az Arizonai Egyetem Orvostudományi Karának kutatója az önhipnózison alapuló diétát. Mert saját magunknál jobb pszichoterapeuta aligha van a földön, ráadásul könnyen megoldható, hogy mindig ráérjünk önmagunk számára.

Koplalás nélkül

Az önhipnózis-diéta valójában nem is diéta. Nem fogyókúra. Sőt, a magyarul is megjelent könyvében kifejezetten óvja is a két szerző az olvasókat a koplalástól. Az önhipnózis-diéta a játékról szól. Arról, hogy újra megtanuljuk élvezni az élet kínálta gyermeki örömöket, és persze arról, hogy szép fokozatosan, tartósan lefejtsük magunkról az évek során ránk rakódott pluszkilókat. A lényeg, hogy naponta akár többször is olyan szavakkal, gondolatokkal és elképzelésekkel kell támogatni és biztatni kell a testet a tudatalattin keresztül, amelyek segítenek, hogy elérje ideális alakját.

A cikk folytatását itt olvashatod>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva