Ezotéria

2010.09.14. 09:05

Vércseppanalízis – nézünk, mint a moziban

A mikroszkóp mellett monitor, a nagyító lemezkéjén egy csepp vér. Amikor élessé válik a kép, karikák, vonalkák mozognak a vér vörös tengerében. Mozi ez, olyan, akár valami helyszíni közvetítés. Úgy hívják: Enderlein-féle vércseppanalízis.

ASTRONET.HU

A látvány megdöbbentő, hiszen a betegek saját szemükkel látják a vérükben zajló esetleges elváltozásokat. Az orvos felvilágosítást ad arról, mi mit jelent.
Az analízis segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése, még konkrét betegség kialakulása előtt.


Az ujjbegyből vett egyetlen kis vércsepp a speciális, sötétlátóteres mikroszkópban vizsgálva árulkodik az immunrendszer összteljesítményéről, baktériumok, vírusok, gombák jelenlétéről, anyagcserezavarokról, degeneratív megbetegedésekről, tumoros betegség veszélyéről, környezeti terhelésekről, helytelen táplálkozás miatti zavarokról, a stressz okozta károsodások mértékéről, ásványi anyagok és vitaminok szintjéről is.


Jól tudjuk, hogy a vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne. Talán nincs is olyan ember, akinek vérével laborvizsgálatot ne végeztek volna. Az Enderlein-féle vérvizsgálat speciálisan világított mikroszkóppal történik, a szerkezettel kapcsolatban álló számítógép képernyőjén a kép 1500-szoros nagyítása látható, így az orvos és a beteg is még alaposabban megvizsgálhatja a részleteket, tanulmányozhatja a vörösvérsejtek, fehérvérsejtek alakját, formáját, alcsoportjait, változatait, mozgását, a plazma működését, az anyagcseretermékek és a mikroorganizmusok fajtáját, a nemkívánatos baktériumokat és gombákat, illetve a felhalmozódott fehérjék, savak, kristályok jellegzetességeit.

 

A vörösvérsejtek torzulásán, alakváltozásán keresztül kimutatható például a tápanyagok, ásványok hiánya, a sav-bázis háztartás eltolódásainak indirekt jelei, a véralkotók formájának megváltozása jelzi a fokozott oxidatív stresszt (szabadgyökterhelést) is. Az eltérések jellegéből következtetni lehet rá, hogy milyen kezdődő vagy már fennálló probléma állhat a háttérben – mivel a vér többnyire tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek felelősek a betegségek kialakulásáért. A tünetek jelentkezése előtt a vérben már láthatók olyan eltérések, anyagok, kórokozók, amelyek korai felismerése után az időben megkezdett kezelés segítségével és életmódváltással a komolyabb betegségek megelőzhetők vagy célzottabban kezelhetők. A darkfield mikroszkópos vércseppanalízis legnagyobb érdeme, hogy segíti a korai felismerést és a megelőzést.

A pulzusdiagnosztikáról itt olvashatsz!>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva