Együtt a Balatonon

2024.07.06. 09:53

Dibusz Dénes nem neheztel sem Rossira, sem Gulácsira

Az Európa-bajnokság mindhárom magyar érdekeltségű meccsén Gulácsi Péter állt a kapuban. Marco Rossi döntése azonban nem keltett rossz érzéseket Dibusz Dénesbe. A posztriválisok még a nyaralásuk ideje alatt is együtt töltöttek egy délután a Balaton partján.

MW

Dibusz Dénes a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Dibusz Dénes, mindössze egy hetet pihenhetett a magyar válogatott Eb-kiesése után, csütörtökön ugyanis edzőtáborba vonult a Fradival.

Őszintén szólva egyáltalán nem lepődtem meg

– jelentette ki a Magyar Nemzetek adott interjújában a Ferencváros 36-szoros válogatott, hétszeres magyar bajnok kapusa, amikor arról kérdezték, miként élte meg, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány Gulácsi Pétert jelölte kezdőkapusnak az Európa-bajokságra.

Abból is kiindulva, amilyen volt a média iránymutatása, én azt gondolom, hogy eléggé ebbe az irányba haladt sok minden. Emellett ott volt Gulának a jó teljesítménye tavasszal, amivel nyugodtan dönthetett mellette a kapitány, mert tényleg jó formában védett. Amit tudtam, én is megtettem, nem emlékszem olyan tavaszi mérkőzésre, ami esetlegesen gyengíthette volna a pozíciómat ebben a versenyben, de nem lepett meg a döntés. Emiatt nem is mondanám, hogy különösebben magam alá kerültem, mert az utolsó heteknek, hónapoknak a tendenciáit látva ez volt a várható

– tette hozzá Dibusz, aki elárulta azt is, hogy balatoni nyaralása idején Gulácsi Péterék meghívására a két család találkozott, de beszélt arról is, miként élte meg a nemzeti csapat tagjaként az Eb csoportkörét, valamint csapattársa, Varga Barnabás súlyos sérülését.

Szörnyű volt. Főleg az, amikor bevitték a lepedőket, és eltakarták. Ilyenkor az embernek egyből a legrosszabb jut eszébe

 – emlékezett vissza Dibusz Dénes a skótok elleni meccs kritikus pillanataira, Varga Barnabás súlyos sérülésére, hozzátéve:

Ijesztő volt, sokáig senki nem tudott semmit, egy ideig abban sem lehettünk biztosak, hogy él-e. Az egészségügyi dolgozók eléggé lassan jutottak el hozzá, nem éreztük rajtuk a határozottságot. Drámai pillanatok voltak, örülök neki, hogy ennyivel megúszta, remélhetőleg nem kell neki nagyon sokat kihagyni. Ott, azokban a pillanatokban az volt a legfontosabb, hogy nehogy valami olyan tragédia történjen, ami feledésbe merít minden Európa-bajnokságon történt dolgot.

A teljes beszélgetést Dibusz Dénessel ITT találja!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva