Lamine Yamal

2024.07.08. 17:16

Elképesztő cseleket villantott Budapesten és Felcsúton az Eb legnagyobb szenzációja (videó)

Ifjú korára tekintettel nem adhat felügyelet nélkül interjút, sőt még a szövetségi kapitánnyal sem beszélhet négyszemközt a tizenhat éves Lamine Yamal, a spanyolok nagy reménysége, akinek Eb-s teljesítménye a legnagyobbakéval vetekszik. Eddig ő adta a tornán a legtöbb gólpasszt, és kulcsszerepet játszik a franciák elleni keddi elődöntőre készülő spanyol válogatott sikerében.

MW

Lamine Yamal a németek elleni negyeddöntőben

Forrás: Getty Images

Fotó: Alex Livesey

Tavaly májusban Lamine Yamal a spanyol válogatottal Felcsúton lépett pályára az U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében Franciaország ellen. Most újra Eb-elődöntőre készül, újra a franciák ellen, csak éppen a mintegy 3800 férőhelyes felcsúti Pancho Aréna helyett a hetvenezres müncheni Allianz Arenában küzdhet a fináléba jutásért immáron a felnőttek között – írja portrécikkében a Magyar Nemzet.

Ebből is látszik:

Lamine Yamal óriási utat tett meg alig több mint egy év alatt.

A magyarországi U17-es Eb-n egyébként hiába lőtt varázslatos gólt a franciák elleni elődöntőben (befelé cselezve mintegy 18 méterről bombázott a felső sarokba), a hajrában kapott gólok miatt a spanyolok 3-1-re kikaptak, és nem jutottak be a döntőbe. Yamal ettől függetlenül a korosztályos Eb társgólkirálya lett négy találattal: Felcsúton a franciákat, Budapesten, az MTK stadionjában az íreket és a szlovéneket, Budaörsön pedig a szerbeket keserítette egy-egy góllal.

A teljes cikket ITT tudja elolvasni.

Az U17-es Eb-n bemutatott Yamal-varázslat legszebb pillanatai Budapesten, Felcsúton és Budaörsön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva