Friss hírek

2011.02.07. 07:36

Egyiptom: már tárgyal a hatalom és az ellenzék

Miközben a tüntetők továbbra is ott táboroznak a kairói Tahrír téren, biztató fejlemény, hogy nem csak a heves összecsapások szűntek meg a Mubarak ellen és mellett tüntetők között, a tárgyalások is megindultak a hatalom és a tüntetők képviselői között.

BAMA

Közben kinyitottak a bankok (igaz, a pénzfelvételt maximálták a magánszemélyek, de nem a vállalkozások számára), a hivatalok, a benzinkutak és a boltok egy része is, és ismét járnak a vonatok.

A hét végén elterjedt, hogy kész távozni a hatalomból Hoszni Mubarak elnök, ám utóbb kiderült: csupán pártjának, az uralkodó Nemzeti Demokrata Pártnak (NDP) a vezetősége mondott le, beleértve az utódjául kijelölt fiát. Ám nem Mubarak neve alatt kezdődtek meg a tárgyalások a tüntetők képviselőivel. A tüntetőket képviselő hat fiatallal, illetve a betiltott Muszlim Testvériség Szervezet vezetőivel is asztalhoz ült a közel két hete kezdődött zavargások hatására kinevezett alelnök, Omar Szulejmán – jelentette a CNN. Az egyeztetéseken az alkotmány módosításáról, reformokról tárgyalnak, ám tegnap délután a testvériség jelezte: nem tartja elegendőnek a kormányhű erők ajánlatait.

A BBC jelentése szerint a Tahrír téren tüntetők egy része azt jelezte: egyáltalán nem hajlandók egyezkedni Mubarakkal.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva