Friss hírek

2013.02.12. 10:03

Megszabadulnak az egyetemek Hoffmann Rózsától

Elveszik Hoffmann Rózsától a felsőoktatást, és közoktatási államtitkárrá fokozzák le az Origo információi szerint. A kormány külön államtitkárt nevez ki az egyre konfliktusosabb felsőoktatás felügyeletére, Hoffmann pedig eldöntheti, hogy a közoktatással akar-e tovább foglalkozni.

Origo

Alapvetően elégedettek a munkájával, de se a diákokkal, se a rektorokkal nem találta a hangot, és neve összenőtt a népszerűtlen kormányzati intézkedésekkel.

Nemcsak a felsőoktatással kapcsolatos ügyek kommunikációjáról, hanem magától a területtől is elválasztja napokon belül az emberi erőforrások minisztere Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt. Az [origo] több forrásból is megerősített értesülései szerint ugyanis Balog Zoltán ketté kívánja választani az oktatásért felelős államtitkárságot.

A döntés értelmében - amely információink szerint a miniszterelnök támogatását is élvezi - a jövőben külön felsőoktatási és külön köznevelési államtitkára is lenne a minisztériumnak. Az utóbbit - amennyiben elvállalja - továbbra is Hoffmann Rózsa felügyelné, a felsőoktatási államtitkár pedig két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született erről. A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán maradna. Igaz, ő tavaly októberben egyszer már lemondott, de akkor abban állapodott meg az erőforrás-miniszterrel, hogy 2013 tavaszáig a helyén marad, és minisztériumi forrásaink szerint van rá esély, hogy ha Hoffmann továbbviszi a közoktatást, akkor Gloviczki is marad vele a kormányzati ciklus végéig - írja az Origo.hu.

További részletekért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva