Gasztronómia

2010.05.01. 00:00

Anyáknapi finomságok

Május első vasárnapja anyák napja! Kényeztessük az anyukákat szép virágokkal, gyerekrajzokkal, családi programokkal, de semmiképp ne maradjanak szomjasak vagy éhesek sem ők.

Mindmegette.hu

Anyák napi reggeli az ágyban
A ház asszonya ébredezés közben valami furcsát vesz észre. Halk szöszmötölés a konyhában, apuka és gyerekek reggelit gyártanak. Nem is kell nagy dolog, egy kis kedvesség feldobja a legegyszerűbb ételt is. Vágjátok a pirítóst szív alakúra, vagy csináljatok virágot paradicsomból, esetleg a kapuccsinó tetejére szórjatok egy kakaószívet (ehhez érdemes kivágni egy szívecskét sütőpapírból).

Piknik anyával
Hogy mi legyen a kosárban? Néhány finom stangli, grissini, mártogatós szószok, esetleg pogácsa, fasírtgolyók, sült csirkecomb.
Desszertként készíthetünk csokis croissant-t  akár félkész leveles tésztából is.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] A legkisebb meglepetés is nagyon jól tud esni.
[/caption]

A különlegességek kedvelőinek ajánljuk a humuszt, esetleg tabulét, de ehhez már villát is érdemes vinni.

Ne feledkezzünk el a papírtányérokról, evőeszközökről és egy jó nagy pokrócról sem. És persze az innivaló: vihetünk hideg teát, limonádét, de akár egy üveg jól lehűtött pezsgőt is, főleg, ha van hűtőtáskánk.

Papa és gyerekek a konyhában
Mindegy ilyenkor, hogy mi lesz az ebéd, csak a legfontosabb hozzávalót ne felejtsük ki: a szeretetet. Az anyuka biztosan örül egy finom salátának vagy egy könnyen elkészíthető tepsis egytálételnek.

Desszertként felszolgálhatunk mangót vagy egy epres különlegességet, ami akár torta  vagy tiramisu formájában is szerepelhet a menüben.

Koktélt a mamának!
Ha este ünneplünk, és esetleg több családtag is összegyűlik, jó ötlet lehet egy finom koktél, szinte mindenki szereti a Pina Coladát  vagy a franciák kedvencét, a Kir Royal-t.

Szép napos anyák napját kívánunk mindenkinek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva