Gasztronómia

2010.07.16. 00:00

Egy Spritz rendel!

Az eredetileg étvágygerjesztőként előállított italok manapság egyre inkább a nyári bulik részét képezik, és nem a gyomor serkentését szolgálják, hanem e gyomor gazdájának kellemes, finom ellazulását.

Mindmegette.hu

A Spritz gyomorkeserűből, olasz habzóborból (ez a leggyakrabban prosecco) készül, egy kis szódavízzel megbolondítva. Régebben az olaszok csak borral hígítva itták a gyomorkeserűt, ám a 19. században Velencében megforduló osztrák katonáknak ez túl tömény volt, így került a víz is a pohárba.

A velencei spritzből létezik többféle:
- Spritz all Aperol
- Spritz al Bitter (ez készül Camparival)
- Spritz con Cynar (itt az articsóka a főszereplő)

Nálunk a Campari régi ismerősnek számít, az Aperol épp most jön divatba, a Cynar még várat magára…

A Negroni koktél receptjéért, Aperol, Campari és Cynar információkért katt cikkünkre >>> 

Koktéldíszítés >>>

Egy másik olasz kedvenc: a martini >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva