Gasztronómia

2010.07.15. 00:00

Egyszerű és zamatos – variációk pácolt, grillezett padlizsánszeletekre

Vannak olyan nagyon jó és egyszerű alapanyagokból szinte villámgyorsan elkészíthető fogások, melyek elkészítése különösebb főzőtudományt sem igényel, tálalásuk mégis komoly elismerésre sarkallja az asztal körül ülőket.

MIndmegette.hu

Szépek, finomak – lehetnek előételek, könnyű főfogások, kombinálhatók zöldségekkel, halakkal, húsokkal egyaránt. A rendkívül sokoldalú padlizsán elkészítésétől sokan azért ódzkodnak, mert tartanak a hosszas előkészülettől, vagy épp attól, hogy sütés közben szivacsként magába szívja az olajat, illetve attól, hogy a végeredmény mégsem lesz megfelelő állagú.

Csak biztatni tudok mindenkit, hogy adjon egy esélyt a minimális zsiradékkal készülő, mégis csodásan puhára sült padlizsánszeleteknek! Igencsak népszerű a kenyérre kenhető, húsokhoz tálalható padlizsánkrém vagy padlizsánsaláta melyeknek számos variációja létezik több vagy kevesebb zsiradék felhasználásával – a kelet-mediterrán padlizsánsalátáról már szó esett, most azonban olyan gyors finomságokat készítettem, melyekben a sült padlizsánszeleteké a főszerep.

A grillezett padlizsánról olivás mártogatóssal és más padlizsános finomságokról itt olvashattok részletesen >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva