2010.07.26. 00:00
Fűszeres őszibarackbefőtt
Szerencsére egyre kedveltebb ismét a befőzés. Míg régen a tartósításról szólt főleg a a különféle befőttek és lekvárok készítése, ma már lehetőségünk van játékra, kreativitásra is.
Amikor az ember színekben, illatokban gazdag piacon jár-kel, a formák és aromák, a sokszínű forgatag szinte elszédíti. A gyümölcsválogatás közben szóba elegyedünk a zöldségessel, politikáról, társadalmi értékekről, a várható gyümölcshozamról és az érés különböző akadályairól beszélgetünk, s ez jótékonyan eltereli figyelmünket mindennapi gondjainkról. Persze fontos, hogy a társalgás mellett mindig érett, hibátlan és egészséges zöldséget és gyümölcsöt válasszunk. A hibás, nyomott gyömölcsök hamar tönkretehetik befőttünket. Vizsgáljuk meg egyesével mindig minden szemet, mert utólag már nem tehetünk semmit.
<Balázs további befőzős receptjei:
Marcipános málnadzsem
Paradicsomos málnadzsem