Gasztronómia

2010.07.26. 00:00

Fűszeres őszibarackbefőtt

Szerencsére egyre kedveltebb ismét a befőzés. Míg régen a tartósításról szólt főleg a a különféle befőttek és lekvárok készítése, ma már lehetőségünk van játékra, kreativitásra is.

Mindmegette.hu

Amikor az ember színekben, illatokban gazdag piacon jár-kel, a formák és aromák, a  sokszínű forgatag szinte elszédíti. A gyümölcsválogatás közben szóba elegyedünk a zöldségessel, politikáról, társadalmi értékekről, a várható gyümölcshozamról és az érés különböző akadályairól beszélgetünk, s ez jótékonyan eltereli figyelmünket mindennapi gondjainkról. Persze fontos, hogy a társalgás mellett mindig érett, hibátlan és egészséges zöldséget és gyümölcsöt válasszunk. A hibás, nyomott gyömölcsök hamar tönkretehetik befőttünket. Vizsgáljuk meg egyesével mindig minden szemet, mert utólag már nem tehetünk semmit.

Ajándékba is készíthetjük ezt a fűszeres, mandulás fenyőmagos befőttet. A receptet cikkünkben olvashatjátok >>>

<Balázs további befőzős receptjei:
Marcipános málnadzsem
Paradicsomos málnadzsem

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva