Gasztronómia

2010.07.29. 00:00

Gasztronómiai kalandozások Vas megyében

Két hasmester, illetve Húsmuskétás barátommal (ez utóbbi Habliliom elnevezése, köszönet a megtiszteltetésért) úgy tervezzük, hogy nagy fába vágjuk kicsiny, de remélhetőleg kellően megélezett fejszénket! Tájkonyhai felfedezésekbe, receptek gyűjtésébe, azok eredetébe próbálunk bele-belekontárkodni.

MIndmegette.hu

Mi a szívünkhöz, konyhánkhoz és ízlelőbimbóinkhoz sokkal közelebbi tájakon képzeljük kalandozásunkat, a magyar, illetve - ha összejön - magyarlakta tájakon. Kis (inkább nagy) túlzással élve, megpróbáljuk leutánozni Bartók és Kodály népzenei gyűjtését, de ezúttal nem a dalok, hanem az ízek harmóniáján.

Persze, ez, mint sok minden más, egyedül, sőt hárman sem megy! Már Minarik Ede, a mosodás „a régi idők focijában” is megmondta, hogy mindig kell egy csapat! Én szívemből remélem, hogy ötletünket, elképzelésünket támogatni, segíteni fogja egy CSAPAT, a Mindmegette látogatóinak csapata! Ez persze hosszú távú elképzelés, ami azt is előre vetíti, hogy az oldal mindannyiunk örömére, kedvére sokáig fennmarad, aktív lesz!

Nord barátommal „pösti” (budapesti gyökerű) fiúk vagyunk. Bejártuk szinte az egész országot, meg a környékét is, de jómagam soha nem terveztem, képzeltem, hogy valaha is az adott helyen elfogyasztott ételek receptje, pláne nem eredete után kutakodjam.

Vazs megyei kalandozások, perec, vasi pecsenye, vargányás sertéspörkölt és dödölle készül >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva