Gasztronómia

2010.07.08. 00:00

Lecsó-vita

A nyár nálam szinte egyet jelent a lecsóval! Akár mindennap megenném, és akár több hét is eltelne úgy, hogy nem ugyanazt az ételt készítettem, tettem az asztalra.

Mindmegette.hu

Az a jó benne, hogy nagyon sokféleképpen variálható, bárkitől kérsz egy lecsóreceptet, biztos lehetsz benne, hogy nagyon sok eltérő elkészítési móddal találkozol, de a hozzávalók is sokfajta variációs lehetőséget nyújtanak. Ahány ház, annyi íz!

Mi is a lecsó?

Lehet önmagában, csak zöldfélékből, húsmentesen egy vegetáriánus étel. Némi hentesáruval (szalonna, kolbász, virsli) feldobva egy ropogós, friss szelet kenyérrel tálalt ízes egytálétel, amiben az összetevők cserélhetőek, variálhatóak. Kiegészítőnek, különféle köretekkel összepasszítva adhatjuk különféle párolt, sült vagy grillezett húsok mellé, legyen az a hús a legkönnyebb szárnyastól egészen a markáns vadhúsokig bármi. Adhatunk mellé különböző főtt tésztát, akár nokedlit is, de tölthetjük palacsintába, lángosba, én már hallottam lecsós rétesről is, de tésztafélékbe is belesüthetjük.

Van még más étel, ami ennyire sokféleképpen elkészíthető? Egy a biztos a hozzávalókban, illetve három: a hagyma, a paradicsom és a paprika. Ezek állandóak!

Hogyan készíti a három pasi a lecsót? Olvassátok el cikkünkben >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva