Gasztronómia

2010.07.28. 00:00

Melyik az igazi padlizsánkrém?

A padlizsánkrém már-már olyan étel, mint a lecsó vagy a túrógombóc, a bolognai vagy a tiramisu: mindenki a sajátjára esküszik. Érdemes azért böngészni a receptek és tippek között, mert a legfinomabb padlizsánkrém is továbbfejleszthető!

Mindmegette.hu

Mit lehet ezen ennyit variálni? – kérdezik a laikusok. Pedig lehet – mondjuk mi, a tűzhely körül settenkedők. Mert ugye már az sem mindegy, grillen, platnin vagy sütőben sütjük a padlizsánt. Ahogy az sem, hogy a padlizsán húsát késsel daraboljuk vagy mixeljük. És akkor még nem beszéltünk az ízesítésről, a kompozícióról. Hagyma vagy fokhagyma, esetleg mindkettő? Majonéz, tejföl vagy joghurt? Vagy csak egyszerűen olaj? Ecet vagy citrom, vagy egyik sem? Kerüljön-e bele sült paprika vagy sült paradicsom? Esetleg petrezselyem vagy koriander?

Kenyérfélék padlizsánkrémhez és kedvenceink cikkünkben >>>

Néhány kedvencünk:

Minden padlizsánkrém a Mindmegettén >>>

Ha a kedvenc recepted még nincs fent itt, küldd el nekünk! >>>


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva