Gasztronómia

2010.07.20. 00:00

Mosogatógép: évi 16 szabad nap

Nem ajánljuk azoknak a mosogatógépet, akik kizárólag kristálypoharakat, ezüst evőeszközt és kézzel festett porcelán tányérokat használnak. Kisgyerekes családokban, rohanó háziasszonyoknak, akár egyszemélyes háztartásokban viszont óriási segítség.

Mindmegette.hu

Mennyit lehet spórolni?

Egy német egyetemen készült tanulmány több mint 100 ember mosogatási szokásait vetette össze az energiatakarékos mosogatógépekkel. Az eredmény meggyőző: napi mosogatás mellett éves szinten több mint 30.000 liter víz (200 teli kád) és 400 (16 teljes nap, amit más tevékenységre fordíthatunk) munkaóra spórolható meg a mosogatógép használatával.

A mosogatógéppel sok időt lehet megspórolni, de ezzel is van munka. Az edényeket be kell pakolni, és ha elmosogatott a gép, ki kell pakolni őket. A mosogatógép egyszeri költsége magas, de élettartamuk 10-15 év is lehet. Számolnunk kell havi szinten a tabletták és só árával.

Milyet és mekkorát? Mi kell bele? Mit ne tegyünk a mosogatógépbe? Mire érdemes odafigyelni? Cikkünkben >>>

Cikkünk a konyhai spórolásról >>>

Cikkünk a háztartási gépekről >>>
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva