2010.07.09. 00:00
Worcestershire, a szósz
Minden nagyobb hiper- vagy szupermarket ízesítő osztályán találunk Worcestershire szószt, melyet a különlegességek kedvelői mindenképpen tartsanak otthon.
Worcestershire szósz
Érlelt, ecet alapú folyékony ízesítőszer, melyet szardellával, szójaszósszal, hagymával, melasszal, fokhagymával, tamarinddal, korianderrel, szegfűborssal ízesítenek, majd legalább két hónapig érlelik.
Kiejtésével az angol nyelvtanfolyamok hallgatóinak is meggyűlhet a baja, rendhagyó ugyanis, valahogy így mondjuk helyesen: vúsztösí szósz.
A Worcestershire szósz felbontás nélkül akár évekig eláll a konyhában, de felbontás után is hosszan tárolható. Az üveget mindig rázzuk fel használat előtt.
A szósz legendájáról és felhasználásának módjairól itt olvashattok >>>
Ételek Worcestershire szósszal >>>