Gasztronómia

2010.08.11. 00:00

Citromfű, az illatos stresszoldó

Néhány szem citromból, citromfűből és cukorból finom szörpöt készíthetünk, a recept cikkünk végén található. Sok a szúnyog? Tegyünk citromolajat egy cserépbe, távol tartja őket.

Mindmegette.hu

Származása

A Közel-Keletről származó citromillatú, fehér virágú növény. Levelei csipkézettek, ovális alakúak. Orvosi citromfű, melissza, méhfű, mézfű néven is ismerik, de macskaméz és mézelke néven is előfordul. A melissa a görög mézelő méh kifejezésre utal, mivel a virágai a méhek kedvelt nektárlelő helye.

Európában a görögöknek köszönhető elterjedése, majd a Benedek rendi szerzetesek honosították meg a kolostorkertekben és használták heves szívdobogásra, szívpanaszokra.

Mikor vessük a citromfű magokat? Mire használhatjuk a belőle készülő teát? Milyen ételeket készítsünk vele? Hogy készül a finom citromfűszörp? Kattintsatok cikkünkre >>>

Citromfüves receptjeink  >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva