2010.08.10. 00:00
Csokis grízpuding
Búzadara avagy gríz minden kamrapolcon fellelhető, és remek desszertek alapja lehet. Nyáron érdemes hűvös, krémes finomságot készíteni belőle, és az éppen érő őszibarackkal kínálni.
A grízt általában segédanyagként használjuk, és nagy néha lép főszereplővé. A hagyományos és mindenki által kedvelt tejbegríz például jó alapja lehet ötletes, kreatív desszerteknek. Hajdanán már készítettem itt grízes-mákos szeletet, így most inkább egy csokoládés változatot osztok meg.
A csokis grízpuding receptjéhez kattintsatok cikkünkre >>>
A csokoládé és a chili régi jó barátok, jót tesz a csokinak az enyhén csípős íz. Ennél a desszertnél a csípősséget chili helyett a gyömbér adja, a rózsabors inkább csak fűszeressé, aromássá teszi a pudinghoz tálalt gyümölcsragut. Arról nem is beszélve, hogy különleges és mutatós is.