Gasztronómia

2010.08.10. 00:00

Csokis grízpuding

Búzadara avagy gríz minden kamrapolcon fellelhető, és remek desszertek alapja lehet. Nyáron érdemes hűvös, krémes finomságot készíteni belőle, és az éppen érő őszibarackkal kínálni.

Mindmegette.hu

A grízt általában segédanyagként használjuk, és nagy néha lép főszereplővé. A hagyományos és mindenki által kedvelt tejbegríz például jó alapja lehet ötletes, kreatív desszerteknek. Hajdanán már készítettem itt grízes-mákos szeletet, így most inkább egy csokoládés változatot osztok meg.

A csokis grízpuding receptjéhez kattintsatok cikkünkre >>>

A csokoládé és a chili régi jó barátok, jót tesz a csokinak az enyhén csípős íz. Ennél a desszertnél a csípősséget chili helyett a gyömbér adja, a rózsabors inkább csak fűszeressé, aromássá teszi a pudinghoz tálalt gyümölcsragut. Arról nem is beszélve, hogy különleges és mutatós is.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva