Gasztronómia

2010.08.13. 00:00

Jegeskávé és kávés érdekességek

Egy jegeskávé, amit a profi otthon készít és további érdekességek a kávé háza tájáról.

Mindmegette.hu

Trieszt a világ egyik fontos kávés kikötője. Sok kávépörkölő üzem működik itt, hiszen a kikötőben milliónyi zsák nyerskávé áll minden pillanatban rendelkezésre, és hosszú idő alatt sajátították el a nyerskávé minőségi besorolásának, beárazásának minden ismérvét. A kis pörkölők átlátható módon tárolják, keverik a nyerskávét; a pörkölés, a csomagolás folyamata a nem beavatottak számára is könnyen érthető. Amiért én imádok ezekbe a pörkölőkbe járni, hogy minden alkalommal tanulok valami újat. Múlt héten a Balkánra szánt kávék pörkölésénél tudtam meg, hogy szívesebben dolgoznak idősebb, akár 5 éves Minas kávéval is az alacsonyabb nedvességtartalom miatt. Ezt a brazil kávét a hosszabb tárolás kiszárítja, de íze nem lesz ettől rosszabb. Nagyon világosra pörkölik.

Milyen jegeskávét iszik a barista? Olvasd el cikkünkben >>>

<Más jegeskávék >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva