Gasztronómia

2010.08.14. 00:00

Mediterrán ízek, nagyon nyári falatok

Utazni, más tájak, kultúrák, konyhák világát megismerni mindig izgalmas nyári kaland, bár a tényleges utazással eltöltött idő rendszerint jóval kurtább, mint amennyire az ember vágyna, a sokféle élményt jó felidézni odahaza. Nincs ez másként a kulináris hatásokkal sem, melyek jó ideig előcsalogathatók a konyhában. Habliliom Itália ízeit idézi meg.

Mindmegette.hu

Az olasz konyha sokszínűsége, szinte városonként, falvanként változó ízei kimeríthetetlen kincsesbányát jelentenek a mediterrán finomságok kedvelőinek. Különösen izgalmas, ha a cucina povera (szegények konyhája) egyszerű, de annál zamatosabb fogásait varázsoljuk a család asztalára, vagy tálaljuk fel baráti összejöveteleken.

A polpette népszerű olasz húsgombóc, amit rendszerint borjúhúsból készítenek, bő olajban sütnek, paradicsommártással tálalnak. A szegények konyhájában persze nemhogy borjúhús, de bármilyen húsféle is ritkán került terítékre, zöldségféléket azonban könnyebb volt beszerezni, talán ennek köszönhetően születhetett a polpette di melanzane: a padlizsángombóc ötlete – sokféle recepttel.

A receptet olvassátok el cikkünkben és készítsetek mellé finom mandulás rétesfalatokat is >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva