2010.08.14. 00:00
Mediterrán ízek, nagyon nyári falatok
Utazni, más tájak, kultúrák, konyhák világát megismerni mindig izgalmas nyári kaland, bár a tényleges utazással eltöltött idő rendszerint jóval kurtább, mint amennyire az ember vágyna, a sokféle élményt jó felidézni odahaza. Nincs ez másként a kulináris hatásokkal sem, melyek jó ideig előcsalogathatók a konyhában. Habliliom Itália ízeit idézi meg.
Az olasz konyha sokszínűsége, szinte városonként, falvanként változó ízei kimeríthetetlen kincsesbányát jelentenek a mediterrán finomságok kedvelőinek. Különösen izgalmas, ha a cucina povera (szegények konyhája) egyszerű, de annál zamatosabb fogásait varázsoljuk a család asztalára, vagy tálaljuk fel baráti összejöveteleken.
A polpette népszerű olasz húsgombóc, amit rendszerint borjúhúsból készítenek, bő olajban sütnek, paradicsommártással tálalnak. A szegények konyhájában persze nemhogy borjúhús, de bármilyen húsféle is ritkán került terítékre, zöldségféléket azonban könnyebb volt beszerezni, talán ennek köszönhetően születhetett a polpette di melanzane: a padlizsángombóc ötlete – sokféle recepttel.
A receptet olvassátok el cikkünkben és készítsetek mellé finom mandulás rétesfalatokat is >>>