Gasztronómia

2010.08.08. 00:00

Zöld és savanyú, mégis imádjuk

Találós kérdésünk: kevés és könnyen beszerezhető hozzávaló, majdnem mindenki szereti és ráadásul el is áll. Mi az? Eltaláltad: a koviubi.

Mindmegette.hu

Kovászos uborka

A nyár egyik kedvence ez az erjesztett savanyúság. Ilyenkor sok teraszon, erkélyen, ablakpárkányon díszelegnek kisebb-nagyobb befőttesüvegek, tányérkával leszorítva. Napoznak a koviubik. Miután picit lebarnultak, hideg lében fürdenek, majd lecsúsznak a torkokon zsíros kenyér, paprikás krumpli, hideg sültek mellé vagy a savanyú lé nyári üdítő gyanánt. Készülhet belőle uborkaleves, darabolhatjuk salátába is az uborkát, de ne felejtsük el azonnal legyártani a következő adagot, hogy folyamatos utánpótlásunk legyen. 96%-os víztartalma miatt igazán frissítő, energiaszegény és zsírt sem tartalmaz, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Mit kell tudni a kovászolás kémiájáról? Melyik római császár kedvence volt az uborka? Hogyan készítsünk kovászos uborkát? >>>

 Koviubi és koviubis receptek itt >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva