Gasztronómia

2010.09.18. 00:00

Áfonyás muffin

Mint minden alkalommal, most is kezdhetném azzal, hogy ez a recept rendkívül egyszerű… Bár most nem így fogom kezdeni, de ettől még igaz.

Mindmegette.hu

A muffinoknak - így az áfonyás muffinnak - az a titka, hogy gyakran kell készíteni, legalább kéthetente egyszer, természetesen mindig más fajtát, így olyan elképesztő rutinra tud az ember szert tenni, hogy a végén már oda sem kell koncentrálni, megy magától. Közben ki lehet kérdezni a gyerekek leckéjét, meg lehet a konyhából nézni egy sorozatot, és – uraim! - még egy meccsnézés is belefér.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Áfonyás muffin - fél kézzel
[/caption]

Érdemes venni egy szilikon muffinformát, nagyon könnyen kezelhető, mosható, és csak egyszer kell megvenni. A legelső szilikonformámat Párizsból hoztam, persze előtte még nem láttam ilyet itthon, illetve amikor egy étteremben vacsoráztam, észrevettem, hogy a cukrács ilyennel dolgozik, és nekem is rögtön kellett egy. Azóta (már itthon) beszereztem egy szilikonlapot sütőpapír helyett, egy alacsony pereműt gyümölcsös tortákhoz és quiche-ekhez, és egy magas pereműt a piskótákhoz. Kifejezetten meg vagyok velük elégedve, nagyon tartósnak bizonyulnak, és még a mai napig nem hozakodtak elő az okosok, hogy nem egészséges ilyen anyagot használni. Gondolom, előbb-utóbb megteszik. De addig - és az után is - én használni fogom.

Fontos dolgok, variációk és persze a recept cikkünkben. >>>

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva