Gasztronómia

2010.09.24. 00:00

Gratinírozott zöldségtrikolór – avagy csőben sült rakottas egyszerűen

A hirtelen jött igencsak őszi időben mind több melegséget jó visszacsempészni a nyárból a konyhába. Kifejezetten jólesik bekapcsolni a sütőt, és nyarat idézőn meleg, színes, mégis könnyű meleg ételt tálalni ebédre vagy vacsorára.

Mindmegette.hu

A most frissen kapható kitűnő minőségű hazai szabadföldi paradicsomokat nem csupán szendvicsekhez, de rakott ételekhez is érdemes felhasználni. Zamatuk a hő hatására még intenzívebb lesz. Finom fűszerekkel és eltérő színű, ám ízben és állagban a paradicsommal harmonizáló összetevőkkel együtt sütve szemet gyönyörködtetőn gazdag köretté vagy könnyű egytálétellé alakulhat a sütőtál tartalma. 

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Krumpli, paradicsom, cukkini gratinírozva
[/caption]

A gratinírozás (eredetileg: au gratin) alapvetően csőben sütést jelent, praktikusan a lapos edénybe halmozott finomságok gyors sütését forró sütőben vagy grill alatt. Éttermekben, profi konyhákban egy speciális gépet: Salamandert használnak erre a célra.

Mit lehet még gratinírozni? Hogyan készül a gyönyörű gratinírozott zöldség? Cikkünkből kiderül...>>>

Habliliom további cukkinis receptjei >>>

Gratin receptek a Mindmegettén >>>

Csőben sült receptek a Mindmegettén >>>

    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva