Gasztronómia

2010.10.04. 00:00

A krumplipüré második élete

Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.

Mindmegette.hu

A krumplipüré csakis forrón, frissen jó, azon melegében, ahogy a gőzölgő krumplikockákat összetörjük vajjal és tejjel. Mire kihűl, a krumpli magába szívja a nedvességet, összeáll egy undok tömbbé, és már nem segít neki semmi. Pedig előfordulhat, hogy marad belőle, de másnap már senki nem kéri.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Isteni finom a pásztorpite, érdemes kipróbálni
[/caption]

Ha marad főtt krumpli…

… az nem olyan nagy baj, mert készülhet belőle jó kis pogácsa, lángos, bármilyen krumplis tészta: nudli, barackos vagy szilvásgombóc, esetleg hagymás krumpli, de akár egy pörköltalappal krumplistészta, alias grenadírmars is. Nem autentikus, de szükség esetén működhet. És a krumplis kenyérről se feledkezzünk el…

Ha marad krumplipüré…

… akkor is van megoldás. A krokett adja magát, de formázhatunk a krokett tésztájából kis lepénykéket is, és akkor már elég hozzá egy saláta és egy kis szósz, nem kívánkozik mellé feltétlenül húsos ragu.

Mit készítsünk még maradék krumplipüréből? Érdemes elolvasni cikkünkben >>>

 Gazdaságosan, finomat krumpliból >>>

Receptek krumplival és burgonyával >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva