Gasztronómia

2010.10.07. 00:00

Csirkecomb és csicsóka

A töltött csirkecomb egyik klasszikus konyhaművészeti remekünk. A petrezselymes-zsemlés tölteléket készítjük a leggyakrabban, de a gödöllői töltött csirke is megtalálható menükben, éttermekben. Jellegzetessége, hogy a zsemlés töltelékbe kevernek még csibemájat és zöldborsót is.

Mindmegette.hu

A töltelékek tárháza szinte kimeríthetetlen… A legjobb persze, ha azt rak bele az ember, amit a konyhában talál, persze csak akkor, ha nincs célirányosan kitűzve, mit szeretne készíteni. Így készült a milánói csirkecomb nevű remek is: maradék cérnametéltből, kockára vágott sonkából, tejszínből és reszelt sajtból, kicsi kakukkfűvel fűszerezve. Mellé adhatunk paradicsommártást és zöldsalátát. Egyszerűen elkészíthető, nem mindennapi, ünnepi.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Dióval töltött csirkecomb csicsókapudinggal
[/caption]

Én most egy diós tölteléket készítettem, hiszen dió szinte minden szárnyashoz kiváló, ha egy kicsit megpörköljük, akkor a legfinomabb. Csinálhatunk belőle kérget a csirkemell tetejére, amit sütőben rápiríthatunk, vagy a csirke mellé adhatunk angolos vagy franciás zöldségeket, amit megszórunk tálaláskor a dióval.

A dióval töltött csirkecomb és a csicsókapuding receptjéért kattintsatok cikkünkre >>>

Csicsókás receptek >>>

A csicsókáról még... >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva