2010.10.07. 00:00
Csirkecomb és csicsóka
A töltött csirkecomb egyik klasszikus konyhaművészeti remekünk. A petrezselymes-zsemlés tölteléket készítjük a leggyakrabban, de a gödöllői töltött csirke is megtalálható menükben, éttermekben. Jellegzetessége, hogy a zsemlés töltelékbe kevernek még csibemájat és zöldborsót is.
A töltelékek tárháza szinte kimeríthetetlen… A legjobb persze, ha azt rak bele az ember, amit a konyhában talál, persze csak akkor, ha nincs célirányosan kitűzve, mit szeretne készíteni. Így készült a milánói csirkecomb nevű remek is: maradék cérnametéltből, kockára vágott sonkából, tejszínből és reszelt sajtból, kicsi kakukkfűvel fűszerezve. Mellé adhatunk paradicsommártást és zöldsalátát. Egyszerűen elkészíthető, nem mindennapi, ünnepi.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Dióval töltött csirkecomb csicsókapudinggal
[/caption]
Én most egy diós tölteléket készítettem, hiszen dió szinte minden szárnyashoz kiváló, ha egy kicsit megpörköljük, akkor a legfinomabb. Csinálhatunk belőle kérget a csirkemell tetejére, amit sütőben rápiríthatunk, vagy a csirke mellé adhatunk angolos vagy franciás zöldségeket, amit megszórunk tálaláskor a dióval.
A dióval töltött csirkecomb és a csicsókapuding receptjéért kattintsatok cikkünkre >>>