Gasztronómia

2010.10.29. 00:00

Felköszöntő túrós pite

Szerzőtársam, Habliliom, épp a kényszerű távollétem idején ünnepelte első blogszülinapját. Kicsit megkésett felköszöntés gyanánt az egyik legnépszerűbb receptjét, a krémtúrós pitét készítettem el a hétvégén, méghozzá nagytepsis változatban, több mint 1 kilogramm töltelékkel. Ezúton is sok boldogságot kívánok!

Mindmegette.hu

Pistuc születésnapi üzenete

Számomra is ünnepi ez a sütemény: amellett hogy öröm volt elkészíteni, jó pár dicséretet begyűjtöttem a megkínáltaktól. Mondhatnák, idegen tollakkal ékeskedtem – de ne mondják, hiszen Habliliomot, noha személyesen nem találkoztunk, kedves ismerőseim között tudhatom. Azaz barátiak azok a tollak. :)

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Óriási túrós pite
[/caption]

Mindazonáltal egy picit változtattam a recepten, aminek elsősorban gyakorlati oka volt: mivel előzőleg nem sikerült igazán szépre a rácsozás, inkább tésztalappal fedtem be a túrótölteléket. Aztán vanília helyett vaníliás cukrot használtam – szerintem intenzívebb az íze –, továbbá reszelt citromhéj is került a töltelékbe.

A krémtúrós pite hozzávalói és részletes elkészítése cikkünkben >>>

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva