Gasztronómia

2010.10.10. 20:39

Gofri sósan, jó ropogósan

A gofrira általában mindenki édes, strandos, tejszínhabos nyalánkságra gondol. Nagyon sokáig én is. Bizonyos ételeknél az ember el sem tudja képzelni, hogy működhetnek a megszokottól abszolút eltérő és nem várt módon.

Mindmegette.hu

Furcsa párok

Jó pár évvel ezelőtt egy rokfortos körte még furcsaság számba ment, szimplán pár évvel ezelőtt még nagyra nyíltak a szemek, amikor a brownie-hoz egy találékony szakács frissen reszelt parmezánt tálalt. Ma már a gasztronóm felületeket gyakran használók közül viszonylag kevesen lepődnek meg, ha a marhasteakhez csokoládét szolgálnak fel, vagy a szarvasraguba friss áfonyát tesznek tálalás előtt, netán a tortillába tekert libamájpástétomhoz narancsos répalekvár a mártogatós. A nyitottság adott, és fejlődünk.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Paradicsomszalszával tálaljuk a sós gofrit
[/caption]

Anno még kétkedve fogadták a pár éve az évszázad szakácsának kikiáltott Eckart Witzigmann azóta elhíresült mondását, hogy ”minden megy mindennel”. Az ízeket jól kombinálva elsőre furcsának tűnő külön világokat egy villára tenni, na, ez a gasztroművészet.

Ezen gondolatoktól vezérelve egy igen egyszerű és kezdésnek nem rossz, ebbe a kategóriába beillő étel kívánkozik ide.

Ha egy jó rokfortos-bazsalikomos gofrit készítenétek paradicsomszalszával, a receptet cikkünk végén megtaláljátok, ahogy rengeteg más variációt és érdekességet is >>>

Gofrireceptek a Mindmegettén >>>

Balázs édes gofrireceptje >>>

Az ezerarcú gofri >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva