Gasztronómia

2010.10.26. 00:00

Gordon, Nigella és Jamie anyukája

Manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek a főzős műsorok. A műsorvezetők személyiségük varázsával, lenyűgöző gasztronómiai tudásukkal, eleganciájukkal, vagy közvetlenségükkel, könnyedségükkel, és eredetiségükkel hatnak ránk.

Mindmegette.hu

Egy gasztronómiai úttörő

Az év első felében került a hazai mozikba a „Julia & Julia – Két nő, egy recept” című film, melyből megismerhettük a Meryl Streep által alakította Julia Child-ot. Az USÁ-n kívül alig ismert, ott viszont igazi sztár, 188 cm magas, egyszerre orr- és torokhangú, életvidám, túlmozgásos, szertelen asszony, aki megteremtette a mai gasztro-műsorok műfaját.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Julia Child
[/caption]

Ki is volt Julia Child?

1912-ben született Kaliforniában. A második világháború alatt hírszerzőként dolgozott Ceylonban, később Kínában. Munkája során ismerkedett meg férjével, akivel - annak munkája miatt - Franciaországba költöztek.

Julia teljesen új közegbe került, meg kellett teremtenie a saját világát ebben a számára ismeretlen országban, meg kellett találnia céljait és feladatait. Elhatározta, hogy megismerkedik a híres francia konyhával, és mert komolyan vette döntését, és nem érte be félmegoldásokkal, beiratkozott a világhírű Le Cordon Bleu szakácsiskolába. Az ismerkedés igazi szerelemmé, majd valódi rajongássá érett. Félévnyi intenzív tanulás után Julia és két „évfolyamtársa” megalapították saját vállalkozásukat, a Három ínyencnő iskoláját (L’Ecole des trois Gourmettes). Céljuk az volt, hogy Párizsban élő amerikai nőket vezessenek be a francia konyhaművészetbe.

Julia Child részletes történetéért kattints cikkünkre >>>

Boeuf bourguignon Julia Child nyomán >>>

Nigelláról is írtunk már >>>

Gordon Ramsay titkait is feszegettük >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva