Gasztronómia

2010.10.13. 00:00

Gyerekek kedvence: a kakaó

A kakaó igazi trópusi növény. Az Egyenlítő környékének gyümölcse, Mexikó az őshazája, de ma már Afrikában termelik a legtöbbet. Tudtátok, hogy a kakaóbab közvetlenül a fa törzsén nő?

Mindmegette.hu

Honnan származik az istenek eledele?

A kakaó első rajongói az azték és maja indiánok voltak. Ők olyan nagy becsben tartották a kakaófa gyümölcsét, hogy még fizetőeszközként is használták néhány száz évig. Azért ne a mai habos kakaóra gondoljatok, inkább egy érdekes színű, chilivel, esetleg borssal ízesített italra. A kakaó a mexikói és perui indiánok háza tájáról indult világhódító útjára. Európába a spanyolok hozták Amerika felfedezése után, abban az időben, amikor a tea megérkezett Ázsiából. Száz évig képesek voltak titokban tartani a létezését, így Európa többi részén csak a 17. században terjedt el.

Ha érdekel, hogy hogyan készül a kakaópor, hogy hány ember él évente a kakaóból és még sok más kakaós érdekesség és recept, kattints cikkünkre. >>>

Minden, amit a csokoládéról tudni érdemes >>>

Néhány (több mint 800) receptünk kakaóporból >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva