2010.10.20. 00:00
Gyömbéres karamellkörte mézes joghurttal
Ugye egyértelmű, hogy ha valamilyen alapanyag több fajtában létezik, akkor az elkészítési lehetősége hatványozódik? A körte esetében is ez a helyzet.
A körtét karcsú formája vonzóvá teszi, ezt egy kis rafinériával ki is lehet használni. Van belőle lédús, omlós és ropogós, illatos… és még világít is, habár az már lassan kimegy a divatból.
A keményebb fajták jól bírják a hőkezelést, így például, ha vörösborba főzzük, szépen befesthetjük, társíthatjuk sültekhez, pl. a sült libacomb remek káposztával és vörösboros körtével.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Gyömbéres karamellkörte
[/caption]
Az omlós, illatos fajtából készülnek természetesen a legfinomabb pálinkák, de szenzációs körtepürét is készíthetünk belőle, amit keverhetünk mártásba, káposztához, levesekhez, desszertekhez.
Illatos fűszerekkel - mint a gyömbér - is remekül kiegészíthető. Tudom, leginkább a fahéj, a szegfűszeg és a szegfűbors a leggyakoribb ízesítője, de lehet frissíteni egy kicsit…
Gyömbéres, vaníliás karamellkörte recept cikkünkben sok-sok körtés tudnivalóval együtt >>>
Körtés receptek a Mindmegettén >>>