Gasztronómia

2010.10.20. 00:00

Gyömbéres karamellkörte mézes joghurttal

Ugye egyértelmű, hogy ha valamilyen alapanyag több fajtában létezik, akkor az elkészítési lehetősége hatványozódik? A körte esetében is ez a helyzet.

Mindmegette.hu

A körtét karcsú formája vonzóvá teszi, ezt egy kis rafinériával ki is lehet használni. Van belőle lédús, omlós és ropogós, illatos… és még világít is, habár az már lassan kimegy a divatból.

A keményebb fajták jól bírják a hőkezelést, így például, ha vörösborba főzzük, szépen befesthetjük, társíthatjuk sültekhez, pl. a  sült libacomb remek káposztával és vörösboros körtével.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Gyömbéres karamellkörte
[/caption]

Az omlós, illatos fajtából készülnek természetesen a legfinomabb pálinkák, de szenzációs körtepürét is készíthetünk belőle, amit keverhetünk mártásba, káposztához, levesekhez, desszertekhez.

Illatos fűszerekkel - mint a gyömbér - is remekül kiegészíthető. Tudom, leginkább a fahéj, a szegfűszeg és a szegfűbors a leggyakoribb ízesítője, de lehet frissíteni egy kicsit…

Gyömbéres, vaníliás karamellkörte recept cikkünkben sok-sok körtés tudnivalóval együtt >>>

Bővebben a gyömbérről >>>

Körtés receptek a Mindmegettén >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva