Gasztronómia

2010.10.30. 00:00

Jamie Oliver, a megváltó

Sokan azért küzdenek, hogy rájöjjenek, mit is akarnak kezdeni az életükben. Sokan azért küzdenek, hogy ha már rájöttek, akkor csinálhassák. Mások pedig azért, hogy ha már csinálják, meg is éljenek belőle.

Mindmegette.hu

Jamie, mint zenész

Jamie valósággal beleszületett, ha nem is a konyhába, de a vendéglátóiparba. Szülei pubjában nőtt fel, és ott leste el az alapokat. Tizenhat évesen már séf iskolába járt. Mondhatnánk, hogy egyenes volt az útja a világhírig, de akkor hazudnánk. Jamie életében is volt kitérő. Tizenhét évesen zenekart alapított, és dobolni kezdett. Aki halotta már zenekarát, a Scarlet Divisiont, tanúsíthatja, hogy mindannyian jobban jártunk, hogy a dobverőt habverőre cserélte, és kitartott az eredeti cél mellett!

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Jamie Oliver
[/caption]

Természetes lazaság

A jóképű, kisfiús és laza Jamie-t 1996-ban, a „Christmas at the River Café” című dokumentumfilmben láthatta először a nagyközönség. Ezzel vette kezdetét a média pályafutás, amit az sem nehezített, hogy a feltörekvő, ifjú séf, ha nem is bántó, de jellegzetes beszédhibával küzd. Sőt, lehet, hogy ez sikerének egyik titka. Nem tökéletes, nem „megkreált” személyiség, hanem természetes, barátságos és közvetlen.

Minek köszönheti sikerét? Hogyan próbálja megreformálni az angol gasztronómiai közízlést? Cikkünkből kiderül >>>

Szakácsok, akiket még szeretünk:

Nigella

Gordon Ramsay

Julia Child

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva