Gasztronómia

2010.10.12. 00:00

Nigella a földszint 4-ből

Nigella Lawson köztudottan nem képzett séf. Sosem vezetett fortyogó konyhát vagy elegáns éttermet. Mégis, ha belibben otthonos konyhájába és felemeli a serpenyőt, sok millióan ülünk a képernyők elé, és figyeljük minden szavát, mozdulatát.

Mindmegette.hu

Főz és mosolyog

Nigella hajnalban ér haza. Lerúgja csinos cipőjét, majd mezítláb, kezében fél üveg itallal besuhan barátságos konyhájába, és úgy, ahogy van, nekiáll főzni. Nem cifrázza, nem bűvészkedik: főz. És ezzel kezdetét veszi az igazi varázslat!

Arcáról egy pillanatra sem tűnik el a mosoly. Kedvesen, lágyan, érzékien magyarázza, hogy mit csinál, és minek mi lesz az eredménye. Illatok, ízek, színek elevenednek meg a szavaitól. A zöldség élénkebb színű, a fűszer illatosabb, a gyümölcs zamatosabb lesz, pusztán attól, hogy Nigella ezt állítja. Almás crumble, igazi angol édesség

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Nigella, érzéki örömök a konyhában
[/caption]

Aztán vágás: az étel elkészült. A sütőhöz lép, hogy kivegye a tepsit, de közben látjuk, hogy már túl van a zuhanyzáson, már nem abban a ruhában van, amiben hazaérkezett, hanem gyönyörű, selyem fürdőköpenyben. Laza, fesztelen, kedves. A vendégei vagyunk, nála, az otthonában.

Szép és érzéki, de miben áll még a titka? Olvassátok el cikkünket és szóljatok Ti is hozzá! >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva