Gasztronómia

2010.10.17. 00:00

Rókagomba, csiperke – az őszi erdők és piacok csemegéi

Októberben akad még néhány szép hétvége, amikor igazán jólesik kimozdulni a gyönyörű színekben pompázó természetbe.

Mindmegette.hu

Gombaszakértés

A gombagyűjtés eredményét minden esetben meg kell vizsgáltatni gombaszakértővel, de aki biztonsági játékos, inkább megbízható piacra megy friss gombáért, ahol nem érheti kellemetlen meglepetés.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Csiperkés kosárkák
[/caption]

Erdei gombák

A sárga rókagomba csapadékhiányos időszakban nagy ritkaság, ezért is érdemes ebben az évben kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, most ugyanis gazdag a termés. A fűszeres illatú, kissé borsos ízű erdei gomba bármely erdei gombával jól harmonizál, de ragukban vagy önállóan is igen ízletes finomság!

Hogy készül a rókagombás rizottó, melyet zoldborós színesít? És a csiperkés kosárkák? Ha érdekel a recept, kattints cikkünkre! >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva