Gasztronómia

2010.10.27. 00:00

Testet-lelket melengető curryleves

A hűvös időben egyre jobban kívánjuk a forró levest. A legjobb, ha nem csak a leves forró, hanem a felhasznált fűszer is melegítő hatású, mint például a curry.

Mindmegette.hu

Báránygombóccal és korienderes paradicsommal...

Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető levest ajánlok, ami kellően fűszeres, a levesbetét pedig szabadon variálható. Én most báránygombóccal és korianderes paradicsommal tálaltam, de adhatunk hozzá kedvünk szerint más betéteket is.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Curryleves báránygombóccal
[/caption]

Curryleves vagy mártáskonzerv?

Ezt az ételt elkészíthetjük előre is, remekül melegíthető. Képzeljük el (vagy tegyük meg), hogy elmegyünk szőlőt szüretelni hétvégén a telekre, és ott nem akarunk maszatolni a konyhában, egyszerűen csak felmelegítenénk valamit. Vagy koleszos gyerekünknek kell ételt csomagolni, amit nyugodtan magával vihet. Vagy vendégségre szeretnénk egy kicsit előkészülni… Az ilyen esetekre ez az étel tökéletes.

A bárányhúsos curryleves receptjéért és a levesből mártáskészítés trükkjeiért kattintsatok cikkünkre >>>

Az összes currys recept a Mindmegettén >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva