2010.11.21. 00:00
Curry, India íze
A curry egy olyan fűszerkeverék, amely visszaidézi a „Korona gyémántjának” konyháját.
Mi van a curryben?
A curry por összetétele nem csak országonként változik, hanem akár falvanként, családonként is más a bevált recept. Az összetételt a családi hagyományok mellett a hozzávalók mibenléte és az elkészítés módja is sokban befolyásolja.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Curry, itt mártás alakban
[/caption]
A teljesség igénye nélkül ezek a fűszerek szerepelhetnek a curry keverékben:
koriandermag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, szegfűszeg, fokhagyma, curry levél, édeskömény, gyömbér, chili, mustármag, paprika, só, fahéj, feketebors, mák, ánizs, csicseriborsó, kardamom, zellermag, kapormag, szerecsendió, hagyma, fehérbors
Mindent megtudhattok a curryről cikkünkből >>>