Gasztronómia

2010.11.21. 00:00

Curry, India íze

A curry egy olyan fűszerkeverék, amely visszaidézi a „Korona gyémántjának” konyháját.

Mindmegette.hu

Mi van a curryben?

A curry por összetétele nem csak országonként változik, hanem akár falvanként, családonként is más a bevált recept. Az összetételt a családi hagyományok mellett a hozzávalók mibenléte és az elkészítés módja is sokban befolyásolja.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Curry, itt mártás alakban
[/caption]

A teljesség igénye nélkül ezek a fűszerek szerepelhetnek a curry keverékben:

koriandermag, római kömény, görögszéna mag, kurkuma, szegfűszeg, fokhagyma, curry levél, édeskömény, gyömbér, chili, mustármag, paprika, só, fahéj, feketebors, mák, ánizs, csicseriborsó, kardamom, zellermag, kapormag, szerecsendió, hagyma, fehérbors

Mindent megtudhattok a curryről cikkünkből >>>

Currys receptek >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva